Δημητρης Χαριτου: «Να επιστρεψουν αμεσα οι αγροτικοι γιατροι στα Περιφερειακα Ιατρεια»

Κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή των φαρμακευτικών συλλόγων ΑΜΘ και Σερρών

Την επιστολή των Φαρμακευτικών Συλλόγων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών με την οποία ζητούν την άμεση επιστροφή των αγροτικών ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.
 
Όπως τονίζει στην αναφορά του ο βουλευτής «ο σχεδιασμός σας να μην προχωρήσετε στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, αλλά  να καλύψετε τις σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με την μετακίνηση των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία έχει δημιουργήσει τεράστια υγειονομικά προβλήματα, όπως αναφέρουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αν. Μακεδονίας-Θράκης.
 
Οξύνθηκαν περαιτέρω τα προβλήματα της κάλυψης των υγειονομικών αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, καθώς και της  συνταγογράφησης φαρμάκων, αφού υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.
 
Είναι βέβαιο ότι οι κίνδυνοι για τη μετάδοση του ιού μεγεθύνονται από τη μετακίνηση και τον συνωστισμό εκατοντάδων πολιτών στα Κέντρα Υγείας ή σε άλλες δομές και μάλιστα από ευπαθείς ομάδες των μεγαλύτερων ηλικιών.
 
Τέλος οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αναφέρουν ότι δεν είναι πλέον σε θέση να σηκώσουν άλλο το βάρος του δανεισμού φαρμάκων, λόγω αδυναμίας συνταγογράφησής τους. Γεγονός που θα έχει άμεσες οικονομικές επιπτώσεις στους ασθενείς».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.