Δημητρης Χαριτου: «Η εικονα που εκπεμπει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν αξιζει ουτε στα μελη του κομματος, ουτε στον κοσμο της αριστερας»

Τις εσωκομματικές συγκρούσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει το μέλος της ΚΕ του κόμματος

Στο συνέδριο που έπεται σε ένα εικοσιτετράωρο από τώρα θα έπρεπε να συζητηθούν με τρόπο δημοκρατικό τα όποια ζητήματα εγείρονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δείχνει να βρίσκεται σε ολοένα και μεγαλύτερη εσωτερική περιδίνηση, σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή Ροδόπης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Δημήτρη Χαρίτου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις μετά και το ερωτηματολόγιο που δημοσιοποίησε μέσω της πλατφόρμας του iSYRIZA ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και το οποίο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τεθεί επισήμως ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.

Σε συνέχεια της έκτακτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου ο ίδιος ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος κ.Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», αφενός εξέφρασε την πεποίθησή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις Ευρωεκλογές του καλοκαιριού με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι, αλλά λίγο αργότερα έθεσε θέμα αμφισβήτησης τονίζοντας πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές».

«Όλα τα ζητήματα έπρεπε να συζητηθούν στο συνέδριο»

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Χαρίτου εμφανίστηκε ανήσυχος για τις εξελίξεις στο κόμμα τονίζοντας πως «σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η κοινωνία αναμένει από εμάς να είμαστε δίπλα της – όπως σήμερα οι αγρότες – και όχι κλεισμένοι στη Κουμουνδούρου, δεν είναι η καλύτερη εικόνα αυτή που εκπέμπει συνολικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, ο ίδιος εξήγησε πως ο κόσμος του κόμματος θα ανέμενε κινήσεις που θα συμβάλλουν στη σύνθεση, με τρόπο δημοκρατικό, της πρότασης του κόμματος που θα αποτελέσει διέξοδο για την ελληνική κοινωνία. Αντίθετα από αυτό, με την αφορμή ενός ερωτηματολογίου υπάρχει η εικόνα εσωστρέφειας και αντιπαλότητας στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, γεγονός που κατά την άποψη του ιδίου θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Ειδικά όπως εξήγησε «όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο,  όπου όλα τα ζητήματα, είτε υπάρχουν  αμφιβολίες,  είτε βλέπουμε κάποιοι κινδύνους για τη μετατόπιση του κόμματος, είτε οτιδήποτε, μπορούν να τεθούν». «Όταν όλοι ομνύουν στο όνομα των μελών του κόμματος, όφειλαν θεσμικά μέσα στο συνέδριο να καταθέσουν και τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις, τις φοβίες και οτιδήποτε άλλο ώστε αυτό να συζητηθεί μπροστά στα μέλη» πρόσθεσε για να τονίσει πως η υφιστάμενη εικόνα που εκπέμπει το κόμμα, «δεν αξίζει ούτε στα μέλη του κόμματος, ούτε στον κόσμο της αριστεράς και το μόνο που παράγει είναι ο διχασμός και η εσωστρέφεια».

Ο κ.Χαρίτου κατέθεσε τον μεγάλο προβληματισμό του για τα όσα διαμείβονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και η μετριοπάθεια. «Ελπίζω πως έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει ένα κλίμα εκτόνωσης, αποσυμπίεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «δεν μπορεί  να συνεχιστεί μπροστά σε ένα συνέδριο αυτού του είδους η αντιπαλότητα, που νομίζω στο τέλος πληγώνει τον κόσμο της αριστεράς, και δυστυχώς μας απαξιώνει στα μάτια συνολικά της ελληνικής κοινωνίας».

«Ο Πρωθυπουργός να ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου»

Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε πως σύσσωμη η ηγεσία του κόμματος θα έπρεπε να δώσει το παρών στην μεγάλη συγκέντρωση του αγροτικού κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας την κυβέρνηση να «σκύψει» με σοβαρότητα πάνω από τα δίκαια αιτήματα και τις πραγματικές αγωνίες των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα.

«Το 2016 οι αγρότες εισέπραξαν επιστροφή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, 170 εκατ. ευρώ. Τότε η αξία του πετρελαίου ήταν 1,1 ευρώ το λίτρο. Σήμερα που είναι 1,7 ευρώ το λίτρο, ο κ.  Πρωθυπουργός λέει είναι ευχαριστημένος και έχει ξύσει τον πάτο του βαρελιού γιατί έχει  δώσει μόνο 82 εκατ. ευρώ;» πρόσθεσε ο ίδιος για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, διαφορετικά θα είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις εξελίξεις  που απ’  ότι φαίνεται  θα ακολουθήσουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.