Δημητρης Χαριτου: Δραματικη η  υποστελεχωση των υπηρεσιων σε  φορεις του δημοσιου και των ΟΤΑ

Εργασιακούς χώρους στο δημαρχείο Κομοτηνής και σε υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης επισκέφθηκε ο υπ. βουλευτής

Εργασιακούς χώρους στην Κομοτηνή, στο δημαρχείο και σε υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου. Στις συνομιλίες που είχε με διευθυντές και με το προσωπικό κυριάρχησε το πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών όλων των ειδικοτήτων, που επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της μη πραγματοποίησης νέων προσλήψεων από την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που υποβάθμιζε και απαξίωνε τους  φορείς του δημοσίου. Πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στη Ροδόπη με αποτέλεσμα να  δυσχεραίνεται η λειτουργία των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση η  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αυτά τα χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή, σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων του δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αναδεχθεί η ανάγκη  στήριξης και αναβάθμισης  των  φορέων  του δημοσίου και των ΟΤΑ  στην περιοχή, κυρίως με την ενίσχυση τους με επιστημονικό προσωπικό για να υπηρετήσουν τον αναπτυξιακό αλλά και τον κοινωνικό τους ρόλο, της  εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως, επιβάλλουμε την αξιοκρατία στη Διοίκηση και εμπιστευόμαστε τα στελέχη της. Καμία θέση της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας δεν καταλαμβάνεται από μετακλητό υπάλληλο. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, όχι για ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας αλλά για απλοποίηση της διαδικασίας. Σκεφτόμαστε από την πλευρά του πολίτη, διευκολύνοντας κάθε συναλλαγή του και έτσι σχεδιάζεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ και αναθέτουμε, υπό την ευθύνη του, το σύνολο των προσλήψεων. Βάζουμε τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και ικανοποιούμε τις ανάγκες μόνιμου προσωπικού. Ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από ένα μεγάλο διάστημα παγώματος τους με αποτέλεσμα σήμερα λόγω της ακριβείας να εξανεμίζονται τα εισοδήματα.

Ο κ. Χαρίτου υπενθύμιζε στους συνομιλητές του ότι όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε έχοντας πάντα ως βασική αρχή του, ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποι του. Υπογραμμίζοντας ότι σήμερα είναι ισχυρό το αποτύπωμα της Ροδόπης στη Βουλή και αύριο ισχυρή η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Ροδόπης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.