Δημητρης Χαριτου: 21 Μαη- Η ανανεωση της εμπιστοσυνης στο προσωπο μου πιο αναγκαια απο ποτε για τη Ροδοπη

Καλώ σε συστράτευση τους προοδευτικούς πολίτες

Να ψηφίσουν με κριτήριο το πρόσωπο, πέρα από κομματικά στεγανά, στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, όταν και θα έχουν δυνατότητα σταυροδοσίας, ζητά από τους ψηφοφόρους της Ροδόπης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου

Στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο κ. Χαρίτου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τόνισε πως πλέον υπάρχει μέτρο σύγκρισης για το πώς θα πρέπει κάποιος να πολιτεύεται στον τόπο μας, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε εντός Βουλής και στο πλάι πάντα των συμπολιτών, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες τους  την προηγούμενη τετραετία.

Δημήτρης Χαρίτου όμως…

«ΈΧΩ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

ΠτΘ: κ.Χαρίτου είχαμε μια απαιτητική προεκλογική περίοδο, μετά από μια απαιτητική τετραετία κατά την οποία εκπροσωπήσατε την περιοχή υπό πολύ δύσκολες συνθήκες…

ΔΧ: Τα τέσσερα αυτά χρόνια, έκανα ό,τι ήταν δυνατό, αξιοποίησα κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, ώστε τα δίκαια, κρίσιμα και μεγάλα θέματα της περιοχής να έρθουν στο επίκεντρο της συζήτησης στη βουλή και στα Υπουργεία. Είναι ισχυρό το αποτύπωμα της Ροδόπης στη βουλή, και κινήθηκα με μόνη αρχή και σκέψη  να βάζω πάνω από όλα τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων  του.

ΕΒΑΛΑ  ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σήμερα μπορώ να πω ότι έχω δώσει ένα καθαρό δείγμα γραφής για το πώς πρέπει να δρα  κανείς ως βουλευτής στον τόπο του, να ζει σε αυτόν, να αφουγκράζεται τις αγωνίες των συμπολιτών του, των φορέων, να αντλεί δύναμη και να διεκδικεί στη βουλή, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Μπορώ να απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, να τους κοιτώ στα μάτια και να τους ζητώ να με εμπιστευτούν εκ νέου ώστε να συνεχίσουμε αυτή τη δύσκολη, αλλά ελπιδοφόρα πορεία στη νέα εκλογική πραγματικότητα που θα έχουμε. Εισέπραξα και τα τέσσερα αυτά  χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες, την αναγνώριση, την αποδοχή και τη στήριξη από μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας ανεξάρτητα από τα την κομματική τους προέλευση και το  τι είχαν ψηφίσει στο παρελθόν.

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ»

ΠτΘ: Φτάσαμε ωστόσο στο τέλος, στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Τι είναι αυτό που σας λένε οι συμπολίτες μας για την προσεχή αναμέτρηση;

ΔΧ: Στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, με την τεράστια ακρίβεια, αλλά και μια αίσθηση αδικίας για την περιοχή, για όσα δεν κατάφερε να απολαύσει και  που δικαιούνταν. Η περιοχή ερημώνει, εγκαταλείπονται τα χωριά, φεύγουν τα παιδιά, και είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι όποιου το ακούει. Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί, οι αδικίες στην περιοχή το ίδιο. Εγώ εξέλαβα την ψήφο των συμπολιτών μου ως ψήφο ευθύνης για να υπηρετήσω τον τόπο μου, όχι ως ένα αξίωμα στο οποίο δικαιούται  κανείς να  επαναπαύεται  ή να το  νοσταλγεί αν το είχε  πριν από 10-12 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα , τα προβλήματα  που μαστίζουν την περιοχή και τους ανθρώπους της , που αφορούν τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και  τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τέθηκαν με επιμονή  από το βήμα της Βουλής και έγιναν γνωστά σε όλη τη χώρα. Σήκωσα αποκλειστικά το βάρος  για λογαριασμό όλης της προοδευτικής παράταξης στην περιοχή, και οι πολίτες το αντιλήφθηκαν. Για αυτό  και θέτω ευθέως το ερώτημα αν θέλουν βουλευτή που να υπηρετεί τον τόπο και τους ανθρώπους του  ή βουλευτή  που να  υπηρετεί άλλους σχεδιασμούς στην Αθήνα. Θέλουν βουλευτή που θα δίνει  πρώτα λόγο στους πολίτες  ή   μηχανισμούς και  εξωθεσμικά -παράτυπα κέντρα; Όπως λειτούργησα  τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έτσι και αύριο, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, θα είμαι βουλευτής όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, ανεξαρτήτως  κομματικής ταυτότητας, τοποθέτησης, θρησκείας ή καταγωγής.

ΠτΘ: Τι άφησε σε εσάς η προηγούμενη τετραετία;

ΔΧ: Καθημερινά ένιωθα την αγωνία των ανθρώπων, τις  πολλές αδικίες και την εγκατάλειψη  που υφίσταται η περιοχή, και αντλούσα δύναμη για να διεκδικώ στη Βουλή αυτά που αναλογούν και δικαιούται  η Ροδόπη. Αυτό το αίσθημα ανέβαζε την διάθεσή μου να αγωνιστώ και να υπηρετήσω αυτόν τον τόπο και τις ανάγκες των ανθρώπων. Για αυτό το λόγο οι πολίτες στις εκλογές  κάνουν τις επιλογές τους, για να ακούγεται η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης αυτός  ήταν  ο ρόλος μου, να παρεμβαίνω για να αναδεικνύω τα δίκαια του τόπου.

330 ερωτήσεις και επερωτήσεις μόνο για θέματα της Ροδόπης, και όλα είναι ισχυρά αποτυπωμένα μέσα στη βουλή!

Έχοντας αυτή την ωριμότητα και την εμπειρία μετά από τέσσερα χρόνια, ας αναλογιστούμε πως δεν αντέχει άλλες αδικίες η περιοχή μας, μια ακόμα χαμένη τετραετία. Νομίζω ότι οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν με σχέδιο, όραμα, συνέργειες ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα της περιοχής. Έχω δείξει δείγματα γραφής ότι μπορώ και να διεκδικώ, και να συνεργάζομαι με όλους τους παραγωγικούς φορείς, ανεξάρτητα από  το πού ανήκουν πολιτικά, και είμαι έτοιμος να αναλάβω ευθύνες σε μια προοδευτική διακυβέρνηση που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος και διεκδικούμε. Να επαναφέρουμε στις «ράγες» την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, να επανεκκινηθεί η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία τμημάτων στο ΔΠΘ, έργα όπως το φράγμα του Κομψάτου και την ολοκλήρωση του φράγματος Ιασίου, προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων σε παραγωγικούς τομείς. Άλλα μεγάλα θέματα συνδέονται με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή,  επανεξέταση της ακύρωσης  κατασκευής  της δεύτερης  μονάδας  της ΔΕΗ στην περιοχή, τον κάθετο άξονα και τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στον τουρισμό ως δυναμική εφεδρεία στην ανάπτυξη. Ζήτησα δε την δημιουργία ειδικού καθεστώτος στα καύσιμα για περιοχές που συνορεύουν με την Βουλγαρία.

«ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΠΗ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  -ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΚΟΜΜΑΤΑ»

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΗ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ!

ΠτΘ: Σας βρίσκει σύμφωνο η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα πως αν οι αναποφάσιστοι και οι νέοι ψηφίσουν τότε θα είναι πρώτο κόμμα;

ΔΧ: Αυτά είναι τα μηνύματα που εισπράττω από τους νέους ανθρώπους, γιατί η νέα γενιά από τη φύση της αμφισβητεί, θέλει να αλλάξουν τα πράγματα, θέλει να δει προοπτική ελπίδας στη ζωή της. Όμως απευθύνομαι στο σύνολο της κοινωνίας, την πρώτη Κυριακή, που ουσιαστικά θα βγάλει τους βουλευτές, γιατί μόνο τότε θα υπάρχει ο σταυρός προτίμησης. Σε ενδεχόμενο δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, θα υπάρχει λίστα, πρώτος στην οποία θα καταταγεί  ο πρώτος σε σταυρούς στην 21 η Μαΐου, για αυτό και τους ζητώ με κριτήρια αξιοσύνης, προσφοράς, δουλειάς, έργου, ενότητας της κοινωνίας μας να ψηφίσει πρόσωπο, να με εμπιστευτεί εκ νέου, κρατώντας τις διαφωνίες και τις ενστάσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τις εκφράσει στη δεύτερη κάλπη, που πιθανόν ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του με βάση την κομματική του τοποθέτηση.. Είμαι αισιόδοξος ότι κάθε μέρα βρίσκει περισσότερο έδαφος στην κρίση των συμπολιτών μου αυτό το μήνυμα.

ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κάποιοι είχαν συνηθίσει να έρχονται ένα μήνα πριν και να  ζητούν την ψήφο, με μερικούς να έχουν κάνει τον τελευταίο μήνα τις συναντήσεις που δεν είχαν κάνει εδώ και 10 χρόνια. Καταλαβαίνω αυτή την ανησυχία γιατί σήμερα υπάρχει μέτρο σύγκρισης για το  πώς πρέπει να υπερασπίζεται  κάποιος σ τον τόπο του, να αφουγκράζεται αγωνίες, να αντλεί δύναμη και να διεκδικεί στη βουλή. Κάποιοι συνυποψήφιοι χαρακτηρίζονται από απραξία, απουσία  και  επικίνδυνη άγνοια για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Δεσμεύομαι ότι η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο για τη Ροδόπη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.