Δημητρης Χαριτου:«Shelman βιωσιμη η λυση με ημερομηνια ληξης;»

Σειρά ερωτημάτων του βουλευτή Ροδόπης για την αγορά του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή

Για λύση με «ημερομηνία λήξης» και όχι με βιωσιμότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του σε σχέση με την αγορά του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου.

Ο κ.Χαρίτου υπενθυμίζει πως στο παρελθόν είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη. από τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ,την επαναλειτουργία της Shelman, με νέο επενδυτή, που θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα της, ωστόσο όπως επισημαίνει «όπως ο ίδιος ο Υπουργός διοχέτευσε χθες μέσω τρίτων, μετά τον πλειστηριασμό της εταιρείας , ο ένας εκ των δύο επενδυτών είναι αυτός που χρεωκόπησε τη Shelman το 2014».

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής ο αγοραστής «είναι ο ίδιος που την είχε αγοράσει το 2009, με δάνειο 11 εκ. ευρώ από την Πειραιώς. Αφού μετέφερε βασικούς πελάτες της Shelman, όπως και κεφάλαια της πολλών εκατομμυρίων ευρώ , στον όμιλο που την είχε εντάξει, την οδήγησε τελικά σε χρεωκοπία με τους εργαζόμενους στο δρόμο και με περίπου 150 εκ. χρέη.».

Ο κ.Χαρίτου χαρακτηρίζει ως δικαιολογημένο τον προβληματισμό και την ανησυχία των πρώην εργαζομένων οι οποίοι «την κράτησαν ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια και ανέμεναν να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για την εταιρεία».

«Αν επιβεβαιωθεί επίσημα από τον εκκαθαριστή ότι αυτοί που την χρεωκόπησαν συμμετέχουν στο “νέο” επενδυτικό σχήμα, τότε μήπως θα μιλάμε για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα του Άδωνι και της Ν.Δ προς άγρα ψήφων; Μήπως θα πρόκειται για λύση με ημερομηνία λήξης και όχι με βιωσιμότητα, που θα σημάνει την οριστική ταφόπλακα της κραταιάς αυτής βιομηχανίας; Ερωτήματα προς απάντηση!» διερωτάται ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.