Δηλωση συμπαραστασης απο τον Οντερ Μουμιν στον Εκρεμ Ιμαμογλου

Απήυθυνε επίσημη πρόσκληση στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και τον Κώστα Μπακογιάννη για τη συμμετοχή τους στο 3ο Φεστιβάλ Ειρήνης, Δημοκρατίας και Νεολαίας του Δήμου Ιάσμου

Σε δήλωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου, κ. Οντέρ Μουμίν, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον Τούρκο ομόλογό του.

Επιπλέον, ο κ. Οντέρ Μουμίν απηύθυνε δημόσια και επίσημη πρόσκληση στον κ. Εκρέμ Ιμάμογλου και τον κ. Κώστα Μπακογιάννη για τη συμμετοχή τους στο 3ο Φεστιβάλ Ειρήνης, Δημοκρατίας και Νεολαίας του Δήμου Ιάσμου, που προγραμματίζεται να γίνει τον Αύγουστο του 2023.

Αναλυτικότερα, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ιάσμου αναφέρει ως εξής:

«Σεβόμενος τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και κατανοώντας την ποινική μεταχείρηση, του συναδέλφου Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, δηλώνω ότι του συμπαραστέκομαι απόλυτα για την άδικη απόφαση απαγόρευσης στέρησης ορισμένων (πολιτικών) δικαιωμάτων, όπως αυτό της εκλογιμότητας.

Στον οποίον, όπως και στον φίλο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, απευθύνω δημόσια και επίσημη πρόσκληση, για τη συμμετοχή τους, στο 3ο Φεστιβάλ Ειρήνης, Δημοκρατίας και Νεολαίας, στον Δήμο Ιάσμου, τον Αύγουστο του έτους 2023.

Εκτιμώ ότι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία, για να ενώσουμε τη γεωγραφία των Βαλκανίων, υπό τη σκεπή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας και με την συντριπτική συμμετοχή της Νεολαίας μας, να καταστήσουμε για άλλη μια φορά τον Δήμο Ιάσμου, ως το κέντρο της Πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οντέρ Μουμίν»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.