Δικαστικα… εξωδικαστικος ο δρομος των απληρωτων προμηθευτων της ΠΑΜΘ

Τον δρόμο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα των απλήρωτων αναδόχων προμηθευτών για εκδηλώσεις το 2016 δείχνει η Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Αυτό σημειώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ Δημήτρη Πέτροβιτς κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, μετά από επερώτηση του επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτη Καραλίδη, για τις εκκρεμείς υποθέσεις απλήρωτων αναδόχων-προμηθευτών από πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις της ΠΑΜΘ για μια σειρά εκδηλώσεων εντός του 2016.
 
Ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως το θέμα με τα απλήρωτα τιμολόγια προέκυψε με την ψήφιση του 4412/2016 τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες, μεταξύ των οποίων οι πληρωμές προς προμηθευτές, με πολλές δαπάνες να επιστρέφονται.
 
Όπως ανέφερε, το πρόβλημα, υπάρχει και σε πολλές άλλες Περιφέρειες της χώρας, για αυτό ζήτησαν από την ΕΝΠΕ να επιληφθεί και προσπάθησαν να ανταπεξέρθουν στις πληρωμές.
 
Το ποσό εκτιμάται ότι αγγίζει τις 300.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, έχουν όμως γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου  σύμφωνα με την οποία γίνεται εξώδικος συμβιβασμός από την Οικονομική επιτροπή, αρκεί να βεβαιώνεται από την υπηρεσία ότι έχει γίνει το έργο, ενώ ο ενάγων θα παραιτηθεί των εξόδων και των τόκων.
 
Στόχος της Περιφέρειας είναι να κλείσει αυτό το θέμα το ταχύτερο δυνατόν, στη λογική του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όμως από ό,τι φαίνεται θα πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.