Δικαιωση Χαριτου για τις αποζημιωσεις στα κερασια απο τον παγετο του ‘21

Να αποζημιωθούν και οι ελαιοπαραγωγοί ζητά ο βουλευτής

Αποζημιώσεις λόγω του παγετού που σημειώθηκε το χρονικό διάστημα από 15 Φεβρουαρίου 2021 έως 20 Απριλίου 2021 εγκρίθηκαν με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι αποζημιώσεις, που θα δοθούν από τον ΕΛΓΑ, αφορούν παραγωγούς με μειωμένη παραγωγή λόγω των συνεχών παγετών, μεταξύ άλλων, όψιμων κερασιών στη Ροδόπη και άλλες 10 περιοχές της Ελλάδας.

Για το γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής Ροδόπης κ. Χαρίτου στην οποία κάνει λόγο για ευόδωση των προσπαθειών του, θυμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ζημιών λόγω του παγετού σε δενδρώδεις καλλιέργειες κεράσια, ελιές, κ.α., επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, ενώ κατέθεσε αίτημα μέσω ερωτήσεων στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών της περιοχής μας.  Κορύφωση αυτής της επίμονης προσπάθειας του βουλευτή ήταν η επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βουλή με την παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή.

Παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση, ο κ. Χαρίτου ζητά για μία ακόμη αφορά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τρέξουν με ταχύτερους ρυθμούς όλες οι διαδικασίες ώστε και οι ελαιοπαραγωγοί της Ροδόπης να λάβουν αποζημίωση εξαιτίας των σοβαρότατων και εκτεταμένων συνεπειών που ο παγετός είχε προκαλέσει στα ελαιόδεντρα. Συνέπειες που είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής και είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η παραγωγή και κατ’ επέκταση να συρρικνωθεί δραστικά το εισόδημα των ελαιοπαραγώγων που επλήγησαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.