Διευρυνονται οι δυναμενοι συμμετοχης στην προκηρυξη για προσληψεις στα δικαστηρια

Δεν αποκλείεται κανένα πτυχίο της κατηγορίας ΠΕ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εισηγήθηκε στο ΑΣΕΠ την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1Κ/2017 προκήρυξής του (ΑΣΕΠ) η οποία αφορά στην πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα πρόσωπα που έχουν τα τυπικά προσόντα και τους τίτλους σπουδών. Η εν λόγω πρωτοβουλία του κ. Κοντονή, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες πολιτών που είχαν μεν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (κατηγορία ΠΕ), αλλά η προκήρυξη του διαγωνισμού απέκλειε ορισμένα πτυχία.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, ενώ δεν αποκλείεται κανένα πτυχίο της κατηγορίας ΠΕ και παράλληλα τηρείται η αρχή των «ίσων ευκαιριών» για όλους τους πολίτες που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό.

Να θυμίσουμε ότι από την εν λόγω προκήρυξη προβλέπεται η πρόσληψη 5 γραμματέων στα δικαστήρια της Ροδόπης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.