Διερευνηση σε βαθος της υποθεσης των υποκλοπων θελει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ιλχάν Αχμέτ: «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες την αλήθεια, και αυτή πρέπει να ακουστεί»

Στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου η Ελληνική Βουλή, που αποτελεί το επόμενο βήμα στην  διερεύνηση του θέματος των υποκλοπών.

Παρών στην ψηφοφορία ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου για τα όσα διημείφθησαν στην Βουλή τις τελευταίες ημέρες.

Σε αμηχανία η ΝΔ

Ο κ. Αχμέτ σχολίασε κατ’ αρχάς το γεγονός ότι η ΝΔ παρόλο που δήλωσε ότι είναι θετική στην σύσταση της επιτροπής, τελικά ψήφισε παρών στην ψηφοφορία, κάτι που κατά τον ίδιο δείχνει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε αμηχανία, δεν είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος και να πιέσει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. «Με άλλα λόγια, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας, και δεν είχε το θάρρος να πει ένα ξεκάθαρο ναι» τόνισε.

Το θέμα των υποκλοπών, τόνισε ο βουλευτής, έχει νομική αλλά και πολιτική διάσταση. Η νομιμότητα της παρακολούθησης αμφισβητείται από τον νομικό κόσμο, αλλά αυτό που ζητά ο Ελληνικός λαός, είναι, για να μην υπάρχουν σκιές επάνω στον Ν. Ανδρουλάκη, οι λόγοι για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η παρακολούθηση.

«Ήταν λόγοι εθνικής ασφαλείας, ήταν κατασκοπεία, ήταν κάτι άλλο; Είναι βαρύτατες υπόνοιες που επισκιάζουν τόσο την προσωπικότητα του προέδρου μας, και ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από το απόρρητο» ανέφερε, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να φέρει η ΕΥΠ ολόκληρο το φάκελο, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, κάτι που είναι το πιο θεσμικό και δίκαιο.

Όλα στο φως

Πέρα από το νομικό κομμάτι όμως, το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρά επιχειρήματα, σύμφωνα με τον βουλευτή, πως οι συνακροάσεις από την ΕΥΠ και η απόπειρα της παρακολούθησης με το λογισμικό predator σχετίζονται μεταξύ τους, και πιστεύουν πως η υπόθεση έχει μεγάλο πολιτικό βάθος.

«Όταν είδαν πως απέτυχε η απόπειρα με το predator, ξεκίνησε η επισύνδεση, και το ίδιο έγινε με τον δημοσιογράφο» ανέφερε, για αυτό και είναι έτοιμοι να καλέσουν και τον πρωθυπουργό στην επιτροπή, ώστε να καταθέσει κατά τύπον και διοικητικά προϊστάμενος της ΕΥΠ. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως πέρα από τις υποκλοπές, υπάρχει και σκάνδαλο συγκάλυψης των υποκλοπών.

«Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες την αλήθεια, και αυτή πρέπει να ακουστεί, και η επίκληση του απόρρητου δημιουργεί σκιές που πρέπει να φύγουν» ξεκαθάρισε ο βουλευτής.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις του κ. Ανδρουλάκη, η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο, και θα εξαρτηθούν και από τα όσα θα γίνουν στις επιτροπές το επόμενο διάστημα.

Η πλειοψηφία θα κρίνει τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής

Επίσης για το αν θα μπορέσει η εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε να έχει αποτέλεσμα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε πως η επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, και θα φανεί εκεί αν θα ανταποκριθεί η κυβέρνηση στα αιτήματα που θα σταλούν για την κλήτευση του πρωθυπουργού, να δοθεί εντολή για τον φάκελο της ΕΥΠ, και άλλα αιτήματα.

Αν η πλειοψηφία μπλοκάρει τα αιτήματα που θα κατατεθούν από την αντιπολίτευση, φοβούμενη να μην καταλήξει σε προανακριτική επιτροπή και προκύψουν ποινικές ευθύνες, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Συνεχίζει την αυτόνομη πορεία το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Αχμέτ πάντως σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, ενόψει ενός βαριού χειμώνα και της συνεχώς εντεινόμενης ακρίβειας. «Οι δράσεις μας θα είναι παράλληλες σαν κοινοβουλευτική ομάδα, σε όλα τα θέματα, γιατί ουσιαστικά μόνο εμείς να αντιπολιτευόμαστε την κυβέρνηση» σημείωσε.

Όσο για την αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της βουλής για εν δυνάμει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το απέδωσε σε τακτικισμό γιατί φοβάται πως θα χάσει την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, αλλά και την απώλεια του κεντρώου χώρου προς το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό είναι αδόκιμο, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια αυτόνομη πορεία, είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, έχουμε διαφορετική αφετηρία από το ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση των θεμάτων και την αντιμετώπισης της κρίσης και συνολική αντίληψη των πραγμάτων» εξήγησε ο βουλευτής και συμπλήρωσε ότι ως μια προοδευτική παράταξη, είναι φυσικό, να παραλληλίζονται σε κάποια ζητήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί όμως ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κρυβόμενοι πίσω από την ακυβερνησία θα προσπαθήσουν να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσουν τον δικομματισμό.

«Εμείς θα διατηρήσουμε την αυτόνομη πορεία μας μέχρι το τέλος, και ανάλογα με την εντολή που θα μας δώσει ο Ελληνικός λαός το βράδυ των εκλογών και την συσχέτιση δυνάμεων, και σε βάση πολιτικών συγκλίσεων, αν και εφόσον χρειαστεί, θα το κρίνει η κοινοβουλευτική ομάδα ο πρόεδρος και τα όργανα του κόμματος» ανέφερε, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.