Διεγραφη απο τη ΝΔ ο Κωνσταντινος Μπογδανος

Με απόφαση του Πρωθυπουργού

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σλοβενία που βρίσκεται και αφού ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν στη Βουλή.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης για μια ακόμη φορά ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με τον Νίκο Δένδια να αναγκάζεται να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος. «Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη», ειπε προς τον βουλευτή της ΝΔ που είχε σηκώσει νωρίτερα θύελλα αντιδράσεων. 

Τι είπε ο Μπογδάνος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη να απαντά: Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η χρυσή Αυγή». 

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστόπουλου κάλεσε τους πάντες να καταδικάσουν τον διχαστικό λόγο του Μπογδάνου 

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Υπογράμμισε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ μπερδεύτηκε και έτσι συνέδεσε τον ίδιο με την ρατσιστική και την ναζιστική ιδεολογία. «Έχω δεχτεί τραμπούκικες επιθέσεις από την χρυσή Αυγή και από την άκρα αριστερά. Δεν είναι δυνατόν εντός του κοινοβουλίου να συνδέουμε ανθρώπους που έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά για τους ανθρώπους που αναφέρατε. Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη χρυσή Αυγή έχω παίξει ξύλο μαζί της δεν της επιτρέπουν οι πρόγονοι μου η φυσική ο αντιστράτηγος άγιο Πετρίτης πολέμησε την Βέρμαχτ στην Αλβανία το ναζισμό και στην Ιταλία και μετά τον κομουνισμό στην Ελλάδα. Το κομμάτι κομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η οργισμένη αντίδραση Δένδια για Μπογδάνο

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Δένδιας και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτή. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. 

Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο ύφος Και στον ίδιο τόνο: «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.