Διευκρινισεις για την εξαγγελια του χερσαιου μεταφορικου ισοδυναμου ζητουν οι βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Δ. Χαρίτου: «Πώς θα υλοποιηθεί όταν δεν υφίσταται σιδηροδρομική σύνδεση;»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ζητούν από την κυβέρνηση να απαντήσει πώς προτίθεται να υλοποιήσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού από την Κομοτηνή για την επιδότηση του κόστους των σιδηροδρομικών μεταφορών στην περιοχή, τη στιγμή που δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση και η Θράκη είναι αποκλεισμένη σιδηροδρομικά.

Σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι το ένα μόνο δρομολόγιο ημερησίως από Αθήνα-Θεσσαλονίκη προς και από την περιφέρεια φτάνει έως την Δράμα. Ενώ η μεταφορά στη συνέχεια των ελαχίστων επιβατών μέχρι την Αλεξανδρούπολη γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία του ΟΣΕ. Η διατήρηση μάλιστα αυτής της κατάστασης, βάσει τη σύμβασης που υπόγραψε το  Δημόσιο με την Hellenic Train, για τουλάχιστον 10 χρόνια γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξία της εξαγγελίας του πρωθυπουργού επιδότησης μόνο των σιδηροδρομικών μεταφορών η οποία είναι κενή περιεχομένου.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τον υπουργό να απαντήσει πως ακριβώς θα υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για επιδότηση του κόστους σιδηροδρομικών μεταφορών από και προς την Θράκη. Ή αν αποτελεί απλώς ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.