Διευκρινισεις Α. Ιωαννου για την ελλειψη οδηγου ασθενοφορου στο ΚΥ Σαπων

«Υπάρχει οδηγός αλλά όχι ασθενοφόρο»

Αντικείμενο διαφωνίας αποτέλεσε η ύπαρξη ή μη ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Αφορμή αποτέλεσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ασθενοφόρο αλλά δεν υπάρχει οδηγός. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», και ο επικεφαλής της κ. Απόστολος Ιωάννου, αναφέρει πως αυτό που ισχύει είναι το αντίθετο, ότι δηλαδή οδηγός, όπως και πλήρωμα ασθενοφόρου υπάρχει αλλά δεν υπάρχει ασθενοφόρο στο ΚΥ Σαπών.

Συγκεκριμένα η παράταξη διευκρινίζει πως «το ασθενοφόρο υπήρξε για περίπου έξι μήνες από το καλοκαίρι του 2020 έως τους πρώτους μήνες του 2021 και κατόπιν επιστράφηκε στο ΕΚΑΒ» και κατόπιν αναγνωρίζει πως «ο ένας οδηγός δεν είναι αρκετός για να καλυφθεί το ΚΥ όλο το 24ωρο».

Με αφορμή την επίμαχη έλλειψη σε ειρωνικό τόνο η δημοτική παράταξη χαιρετίζει «τον αγώνα του Δημάρχου κ. Χαριτόπουλου προκειμένου να επανδρωθεί με οδηγούς το “κατά φαντασίαν” ασθενοφόρο του ΚΥ Σαπών» και καταθέσει το ερώτημα «μήπως αντί να ζητάει από το ΕΚΑΒ προσωπικό, που δεν υπάρχει, για ένα ασθενοφόρο που υπάρχει στη φαντασία, θα μπορούσε να στείλει για εκπαίδευση, μερικούς συμβασιούχους δημοτικούς υπάλληλους, ούτως ώστε να είναι ικανοί να χειριστούν το ασθενοφόρο, όταν και αν επανέλθει;».

«Ο Δήμος δεν μπορεί μόνο να ζητάει, αλλά χρειάζεται και να συνδράμει στη πράξη!» τονίζει κλείνοντας η δημοτική παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.