«Διχρονη υποχρεωτικη προσχολικη αγωγη και μικροπολιτικα (προεκλογικα) παιχνιδια του Δημου Κομοτηνης!»

Σκοπιμότητες διακρίνει η Ελένη Λαφτσή

Στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής επανήλθε την επομένη της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» κ. Ελένη Λαφτσή μέσω γραπτής  δήλωσης της, κάνοντας λόγο για μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Αναλυτικά η δήλωση της: 

«Με αφορμή την κατάθεση  από τον Δήμαρχο ψηφίσματος υπέρ της αναστολής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κομοτηνής για τη σχολική χρονιά 2019-2020,αναρωτιέμαι πόσο αποδεκτό, ηθικό και «σύννομο» με το ρόλο ως διοίκηση του δήμου ή ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είναι , να «χρησιμοποιείς» τόσο σοβαρά θέματα, όπως η εκπαίδευση των παιδιών μας για  μικροπολιτικά-προεκλογικά παιχνίδια!
 
Ρητορικό το ερώτημα.
 
Εμείς ως παράταξη, προσεγγίσαμε το θέμα καθαρά από εκπαιδευτική σκοπιά και επειδή θέλαμε να έχουμε και να μεταφέρουμε στο σώμα μια, όσο το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένη εικόνα, απευθυνθήκαμε και προσκαλέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, τον πρόεδρο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Στέφανο Μακρυγιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι  η δίχρονη προσχολική  αγωγή είναι αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και δεκαετίες γιατί αναβαθμίζει την παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών προσχολικής ηλικίας και ως θετικό μέτρο, εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη. Θεσμοθετήθηκε προ δύο ετών  και στη χώρα μας και από τη σχολική χρονιά 2019-2020 εντάσσεται πλέον υποχρεωτικά σ’ αυτήν και ο Δήμος Κομοτηνής. Αυτό αποφασίσθηκε κατόπιν θετικής εισήγησης των πλέον αρμοδίων οργάνων, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης και της Τριμερούς Επιτροπής, στην οποία μετέχει ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατόπιν ελέγχου των στοιχείων, ο αριθμός των παιδιών που θα εγγραφούν την επόμενη σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία του Δήμου, υπολογίζονται στα 722 και οι υπάρχουσες ήδη θέσεις ξεπερνούν τις 730.
 
Συμπεραίνει λοιπόν εύλογα κανείς ότι μπορεί  με άνεση να εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως είπε, τα αιτήματα για  περισσότερους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, υλικοτεχνικές υποδομές κ.α. παραμένουν, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε  το μείζον που είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, περιμένοντας, ποιος ξέρει πόσο, να υλοποιηθεί το έλασσον.
 
Καθαρές απόψεις που δεν επιδέχονται παρερμηνείες και μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Άλλωστε οι επικαλούμενες δικαιολογίες της διοίκησης του δήμου και των διαδόχων  σχημάτων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, περί εγκατάστασης προκάτ κατασκευών  για την κάλυψη αναγκών, ανατρέπονται από τα στοιχεία των αρμοδίων  φορέων. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν επιδεικνύουν τις ίδιες ευαισθησίες  και για τα νηπιαγωγεία, όπως το 15ο Κομοτηνής κ.α., που λειτουργούν ήδη σε προκάτ; Παρόλα αυτά το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούσης της ΠΟΛΗ-τικης ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Τι να πει κανείς; Εκλογές έρχονται!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.