Διατρανωσαν το «Οχι» τους στη νεα συμφωνια μελη του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνη

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής» τοπικά μέλη του ΠΑΜΕ και της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ διαδήλωσαν κατά  της ψήφισης της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σε συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η γραμματεία Νομού Ροδόπης του Πανεργατικού Μετώπου, την Τετάρτη το απόγευμα.

Αμαλία Κασαπαντωνίου «Η κυβέρνηση αναδεικνύει και επιβεβαιώνει τον εχθρικό της ρόλο έναντι των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων»

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί  να σώσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, χωρίς να έχει καταργήσει ούτε μισό άρθρο από αντεργατικούς νόμους που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Φέρνει ένα νέο μνημόνιο, νέα μέτρα τα οποία, εξοντώνουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού» υπογράμμισε η γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου και κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην συγκέντρωση. Η ίδια επισήμανε, εμμένοντας στις απόψεις που κατέθεσε το Πανεργατικό Μέτωπο ότι την ώρα των αποφάσεων «η κυβέρνηση αναδεικνύει και επιβεβαιώνει τον εχθρικό της ρόλο έναντι των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων». Το ΠΑΜΕ και στη Ροδόπη, κάλεσε τους εργαζόμενους «σε κάθε τόπο δουλειάς να ακυρώσουν στην πράξη τα νέα μέτρα και να μην τα εφαρμόσουν».

Εξειδικεύοντας στην κατάσταση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή, η κ. Κασαπαντωνίου, μίλησε για τη γενικότερη επικράτηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των εθνικών συλλογικών συμβάσεων που επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και το εμπόριο. Αναφέρθηκε εξάλλου σε πρόσφατες απολύσεις σε επιχείρηση με πρόσχημα όπως είπε «την εβδομάδα του δημοψηφίσματος και την τραπεζική αργία» καλώντας συγχρόνως σε «ετοιμότητα και επαγρύπνηση» και συσπείρωση γύρω από τα σωματεία τους, τους εργαζόμενους. Σημείωσε δε ότι στην παρούσα συγκυρία είναι απαραίτητη κι η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης μεταξύ του εργατικού δυναμικού και των πολιτών.
Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.