Διαπιστωσεις και υποσχεσεις για την ΕΤΑΔ στο Φαναρι

Να πιέσει προς την επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πολιτική της ΕΤΑΔ υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης

Την επερώτηση με τίτλο «Η καταστροφική πολιτική της ΕΤΑΔ, μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι της Ροδόπης και όχι μόνο» ανέπτυξε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Επικεφαλής της Παράταξης κ. Κώστας Κατσιμίγας που στάθηκε αφενός στις ενέργειες που οδήγησαν στην απαξίωσή του, αφετέρου ζήτησε από τους ιθύνοντες της Διοίκησης να παρέμβουν, όσο μπορούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για να ανατραπεί η κωλυσιεργία της ΕΤΑΔ για την προκήρυξη εκτάσεων που διαθέτει στο Φανάρι, που ακόμα και όταν αυτές προχωρούν οι οικονομικές απαιτήσεις είναι απαγορευτικές, όπως φάνηκε με τους πρόσφατους διαγωνισμούς για τα μπαράκια στην περιοχή.

Η πολιτική της ΕΤΑΔ, τόνισε, ούτε έσοδα αποφέρει στο Δημόσιο, και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος τόνισε πως το θέμα έχει αναδειχθεί τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Δήμο Κομοτηνής. Παρόλο που η αρμοδιότητα της ΠΑΜΘ δεν επεκτείνεται στη χρήση των παραλιών, έχουν κάνει προσπάθειες για την βελτίωσή τους, όπως το οικοτουριστικό Πάρκο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στο Φανάρι, και το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της Περιφέρειας.

Τόνισε δε πως η περιοχή πρέπει να αξιοποιηθεί, και τόνισε πως τα θέματα που έθεσε ο κ. Κατσιμίγας προβληματίζουν και τη διοίκηση. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα ασκήσουν όσο το δυνατόν πίεση προς την κυβέρνηση για να βρουν τι περισσότερο μπορεί να γίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απάντηση ικανοποίησε τον κ. Κατσιμίγα, που όμως στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παραλίας εντός του Φαναρίου, και τη θέση που βρισκόταν παλιά το μπάρ Barracuda, που θεωρεί πως είναι ένα από τα καλύτερα σημεία στη Βόρεια Ελλάδα ανατολικά της Χαλκιδικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.