Διαλογος του βουλευτη Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημητρη Χαριτου με νεους και νεες στο Δημοτικο Συμβουλιο Νεων Κομοτηνης

«Η Ελλάδα της δικαιοσύνης που εμείς οραματιζόμαστε, για να έχει μέλλον, πρέπει να δώσει χώρο στους νέους ανθρώπους»

Ανοιχτή συζήτηση είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με τους νέους και τις νέες του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Ο βουλευτής τους ευχαρίστησε για τη δυνατότητα που του δόθηκε να γίνει, έστω και για λίγο, μέρος της δικής τους συλλογικότητας, που αναπτύσσει μια εξαιρετική δραστηριότητα για τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες των νέων, με βάση τον εθελοντισμό.

Άνοιξε τη συζήτηση με τους νέους λέγοντας «η Ελλάδα της δικαιοσύνης που εμείς οραματιζόμαστε, για να έχει μέλλον, πρέπει να δώσει χώρο στους νέους ανθρώπους, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε με τον δικό τους βηματισμό να ενταχθούν στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα του τόπου».

Συνέχισε καταθέτοντας στον διάλογο ορισμένες σκέψεις του, όπως την ανάγκη να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να έχουν ίσες ευκαιρίες για ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το ιδιαίτερο βάρος που χρειάζεται να δοθεί για την στήριξη με κάθε τρόπο καινοτόμων νέων ιδεών στην επιχειρηματικότητα αξιοποιώντας και τις  μορφές της κοινωνικής οικονομίας. Τη δημιουργία συνθηκών για αξιοπρεπή εργασία, με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και την κατάργηση της εργασιακής ζούγκλας που πλήττει κυρίως τους νέους, ώστε να μπει φρένο στη μετανάστευση της νέας γενιάς. Έθεσε μάλιστα το θέμα ότι για να «αποχαιρετίσουν»  οι νέοι τους γονείς και το παιδικό δωμάτιο είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα πολιτική στέγης για τους νέους, για φοιτητική στέγη, στέγη για νέα ζευγάρια, δηλαδή στοχευμένες πολιτικές όπως αυτές που πρόσφατα κατέθεσε ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο βουλευτής απευθύνθηκε στους νέους αναφέροντας «η Ελλάδα που εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε πρέπει να σέβεται τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικών προτιμήσεων». Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που αφορά το μέλλον του τόπου, η νέα γενιά είναι ανάγκη να πρωτοστατήσει». Τέλος κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στις εκλογές και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.