Διαλογος Δ. Χαριτου με νεους και νεες της Κομοτηνης

«Αναγκαιότητα να ακούσουμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς»

Συνάντηση με νέους και νέες της πόλης μας είχε σε κεντρικό καφέ ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου. Στο επίκεντρο της ζωηρής συζήτησης βρέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτου μεταφέρει για το περιεχόμενο της συνάντησης:

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που τις συνέπειες τις πληρώνει πρώτη από όλους και πιο έντονα η νέα γενιά οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες, τις αγωνίες που βιώνουν, καθώς και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται. Αυτή η πραγματικότητα με οδήγησε να βρεθώ με νέους και νέες και να ακούσω από τους ίδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως της ανεργίας, της μετανάστευσης του brain drain, της έλλειψης σταθερής δουλειάς, των δύσκολων συνθηκών εργασίας ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους της εστίασης, την αβεβαιότητα των συμβάσεων μικρής διάρκειας  και κυρίως την έλλειψη προοπτικής για το αύριο.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε ακουστήκαν οι σκέψεις τους ότι δίχως επενδύσεις στην περιοχή δεν θα υπάρξουν νέες σταθερές θέσεις εργασίας, για την ανάγκη στήριξης των καινοτόμων ιδεών στην επιχειρηματικότητα από τους νέους, για μισθούς που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης και την αναγκαιότητα αύξησης των μισθών των νέων εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων επιστημόνων που φεύγουν από τον τόπο τους. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα της εκπαίδευσης των νέων, της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, όπως και η δυσκολία των νέων να εξασφαλίσουν στέγη αφού ακόμη μένουν στο παιδικό δωμάτιο. Ενώ ήταν εμφανής η απογοήτευση τους για το γεγονός ότι δε μπορούν να προσδοκούν σε βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκλονιστικά τα όσα κατέθεσαν τα νέα παιδιά μιας γενιάς με πολλές γνώσεις και μόρφωση. Με μεγάλη πληροφόρηση, πολλά προσόντα και πλούσια ενδιαφέροντα. Αναγκαιότητα να τους ακούσουμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της. Άλλωστε αυτή είναι η γενιά που θα πρωτοστατήσει για το μέλλον αυτού του τόπου και της περιοχής. Αυτήν εμπιστεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την προσκαλεί να συνδιαμορφώσουμε και να συμπορευτούμε για ένα καλύτερο αύριο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.