Διακοπτονται οι εργασιες στην Τσανακλειο

Να ολοκληρωθούν οι εργασίες από το νέο ΕΣΠΑ θα επιδιώξει ο δήμος

Τη διακοπή των εργασιών στη Τσανάκλειο ανακοίνωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης. Τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου ήταν ήδη ασφυκτικά καθώς οι εργασίες στο ιστορικό κτίριο της Κομοτηνής έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, ωστόσο  τα «σκαμπανεβάσματα» στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας που είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους κατέστησαν σχεδόν αδύνατη την ολοκλήρωση του έργου εντός του χρονικού πλαισίου.

Ο κ Πετρίδης μιλώντας στο σώμα χαρακτήρισε ως αυτονόητη κίνηση για τεχνικούς λόγους τη διακοπή των εργασιών ώστε να μην τρέχουν οι προθεσμίες για τους εργολάβους και εξέφρασε την πρόθεση και επιδίωξη του δήμου το έργο να μπει σε φάση facing, δηλαδή να μπορέσει να μεταφερθεί στο νέο ΈΣΠΑ, ώστε οι εργασίες – που έχουν ολοκληρωθεί κατά 50%- να ολοκληρωθούν μέσα στο νέο έτος.

Για το θέμα όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κομοτηνής θα κατέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ώστε να θέσει το ζήτημα της Τσανακλείου και να ζητήσει την έγκριση μεταφοράς του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.