Διαφωνησαν για την συμφωνια τους στο θεμα των υγειονομικων σε αναστολη στο Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Έκδοση ψηφίσματος για την επίλυση του προβλήματος και επιστροφή τους στην εργασία

Ψήφισμα στήριξης για την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή στην εργασία τους, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στην συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Ιουλίου, αν και μετά από έντονη διαφωνία για την διατύπωση του ψηφίσματος.

Το παρών έδωσαν στη συνεδρίαση υγειονομικοί της Κομοτηνής, εκπροσωπώντας τους συναδέρφους τους από όλη την Περιφέρεια, με την κ. Μαρία Κουρτούμα να τονίζει πως βρίσκονται πλέον σε αναστολή για 11 μήνες, και σημειώνοντας την αδικία της υποχρεωτικότητας που μάλιστα δεν τους επιτρέπει να εργαστούν οπουδήποτε αλλού, φέρνοντας στα όρια της εξαθλίωσης τις οικογένειές τους, που στηρίζονται πλέον από τις δομές Δήμου και Εκκλησίας.

Σημείωσε δε πως πολλές χώρες δεν έχουν νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα του εμβοιασμού ή την παίρνουν πίσω, ενώ ειδικά για την Ελλάδα επεσήμανε πως δεν έχει την πολυτέλεια ενός τέτοιου μέτρου, σε ένα σύστημα υγείας που είχε ήδη προβλήματα πριν την πανδημία, και τώρα λείπουν 7,5 χιλιάδες με 10 χιλιάδες άνθρωποι εξειδικευμένοι στην υγεία.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις για το θέμα, με τους συμβούλους όμως να στέκονται όλοι στην ανάγκη να βρεθεί λύση, με διαφορετικές προτάσεις ο καθένας, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, σε ανθρώπινη βάση, ως συμπολιτών μας και στελεχών του ΕΣΥ, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για το εμβόλιο.

Επικράτησε η πρόταση Σιμιτσή

Τελικά υποβλήθηκαν ουσιαστικά τέσσερις προτάσεις, μία της διοίκησης, που είχε γενικότερη αναφορά στην επίλυση του προβλήματος των υγειονομικών χωρίς να κάνει λόγο ρητά για επαναφορά στην εργασία τους, μία του κ. Κωστή Σιμιτσή, που ήταν παρόμοια με της διοίκησης αλλά περιείχε την αναφορά στην επάνοδο στην εργασία, και από μία για Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΑΜΘ, που είχαν πιο πολιτικό περιεχόμενο.

Τελικά επικράτησε η πρόταση του κ. Σιμιτσή οριακά έναντι αυτής της διοίκησης (με 16 ψήφους έναντι 15) η οποία έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο στάθηκε δίπλα στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στηρίζοντας το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Συνεχίζει να υποστηρίζει την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών δεδομένης και την αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην παρούσα χρονική περίοδο.

Παράλληλα αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των υγειονομικών σε αναστολή και ζητά από την πολιτεία να εξετάσει εκ νέου το θέμα για την επίλυση του ζητήματος των υγειονομικών με σκοπό την επάνοδό τους στην εργασία τους με τρόπο που θα εξασφαλίζει την υγεία των πολιτών και θα στηρίζει το ΕΣΥ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.