Δεξιωση του Τουρκικου Προξενειου για την 93η επετειο ιδρυσης της Τουρκικης Δημοκρατιας

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου παρουσία πολλών μελών τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, η Δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για την 93η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.
 
Στην είσοδο της αίθουσας του ξενοδοχείου Chris & Eve ο Πρόξενος Αλί Ριζά Ακιντζί καλωσόριζε τους προσκεκλημένους που σιγά σιγά γέμιζαν την αίθουσα.
 
Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην δεξίωση ήταν και οι τρείς βουλευτές Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ και κ. Ιλχάν Αχμέτ του Ποταμιού, καθώς και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ , ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης μαζί με συμβούλους του, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν καθώς και πολλά μέλη της μειονότητας.
 
Ο κ. Ακιντζί σε δηλώσεις του επισήμανε πως το τουρκικό έθνος έχει ιδρύσει 16 κράτη κατά την ιστορία του, με τελευταίο το σημερινό.
Έδωσε μάλιστα έμφαση στο γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επέτειος ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κάτι που δίνει μεγαλύτερη σημασία στην γιορτή. Σημείωσε δε πως το τουρκικό κράτος παραμένει δυνατό, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά.
 
Ο κ. Πρόξενος ανέγνωσε την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ημέρα, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων πως η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει προχωρήσει ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των 93 χρόνων ύπαρξής της και στέκεται ανάμεσα στις ανερχόμενες δυνάμεις του κόσμου.
 
Στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος επισημαίνει πως τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της 15 Ιούλη επιβεβαίωσαν πέρα από κάθε αμφιβολία πως το τουρκικό έθνος είναι ενωμένο, και με την αντίστασή του δίνει τη σημαντικότερη διαβεβαίωση για την επίτευξη το 2023 του οράματός για την 100η επέτειο από την Δημοκρατία της Τουρκίας.
 
Κλείνοντας διαβεβαιώνει πως η Τουρκία είναι ισχυρότερη και πιο αποφασιστική από ποτέ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.