ΔΕΥΑΚ: Μεσω «Αντωνη Τριτση» αναζητα χρηματοδοτηση για το Φραγμα Συμβολων

Μαζί με άλλα έργα για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων και επέκτασης του βιολογικού

Το φράγμα των Συμβόλων θα είναι ένα από τα έργα που θα καταθέσει για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να προχωρήσει η κατασκευή του με αυτόν τον τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη εκπονηθεί η ΜΠΕ του φράγματος, το οποίο φιλοδοξεί να καλύψει σε πρώτη φάση την υδροδότηση της πόλης της Κομοτηνής, και στη συνέχεια των πεδινών οικισμών του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16 εκ. ευρώ, αλλά επειδή θα υποβληθεί στην πρόσκληση του  «Αντώνης Τρίτσης» για τα εμβληματικά έργα, δεν θα προσμετρήσει στο πλαφόν που έχει επιβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών (που για τον Δήμο Κομοτηνής ανέρχεται στα 22 εκ. ευρώ).

Ελπίδα της επιχείρησης είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Νότη Χαραλαμπίδη, ότι θα μπορέσει να ενταχθεί και να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει σημαντικό χρόνο κατασκευής.

Ο σχεδιασμός για τα υπόλοιπα έργα

Όσο για τα υπόλοιπα έργα της ΔΕΥΑΚ, ήδη έχει κατατεθεί το έργο της αποχέτευσης Ηφαίστου και Υφαντών και σύνδεσης με πανεπιστημιούπολη, που ανέρχεται σε περίπου 5,5 εκ. ευρώ, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του οποίου έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την επιχείρηση, ώστε να λάβει τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις.

Παράλληλα θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, με προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκ. ευρώ, και μια μελέτη 500.000 για την κατασκευή αγωγών είτε από το φράγμα Συμβόλων, όταν αυτό κατασκευαστεί, ή από το υδραγωγείο της επιχείρησης για την ύδρευση των οικισμών.

Επίσης υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είτε έχουν ήδη κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ένα για την ύδρευση της Μεσσούνης και ένα για την ύδρευση του Ηφαίστου, για τα οποία περιμένουν την υπογραφή της ένταξής τους.

Τέλος ένα έργο 1,5 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις ύδρευσης στον ορεινό όγκο, δεν θα κατατεθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, η χρηματοδότηση για το οποίο αναμένεται να ανοίξει σύντομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.