Δεσμευεται η περιουσια της Ευας Καιλη στην Ελλαδα

Έχει κοινοποιηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συντρόφου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες κτλ.

Η δέσμευση έχει κοινοποιηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία). Η απόφαση αφορά τόσο την Εύα Καϊλή, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κτλ.).

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ), ενώ ο πατέρας της πιάστηκε να μεταφέρει βαλίτσα γεμάτη μετρητά (υπολογίζονται σε 600.000 ευρώ) φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.