Δεν θα  κατελθει στις προσεχεις αυτοδιοικητικες εκλογες η παραταξη «Δημος για Ολους»

Σταματούν την προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου οι ανεξάρτητοι σήμερα Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανέστης Στρατιάδης και Γιώργος Λουτατίδης

Την παύση των προσπαθειών τους για την συγκρότηση ψηφοδελτίου και της καθόδου της νέας δημοτικής παράταξης «Δήμος για Όλους» ανακοίνωσαν σήμερα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κομοτηνής κ.κ. Ανέστης Στρατιάδης και Γιώργος Λουτατίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνυπογράφουν εξηγούν τις προσπάθειες που προηγήθηκαν για την συμμετοχή της παράταξης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τονίζοντας πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου  50 «συναγωνιστές και συναγωνίστριες, με σύμπνοια, αγωνιστική διάθεση και συντροφικότητα» υπογραμμίζοντας πως κατάφεραν να καλύψουν τις απαιτήσεις του εκλογικού νόμου για τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά αντιμετώπισαν αξεπέραστα εμπόδια και σοβαρό έλλειμμα υποψηφίων στις δημοτικές κοινότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

Αξιότιμοι  συνδημότες και συνδημότισσες,

Στις 11/7/2023  ανεξαρτητοποιηθήκαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι από την δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» – κρίνοντας και αποφασίζοντας με βάση τα πολιτικά γεγονότα που προηγήθηκαν και τις  εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην τοπική κοινωνία – ότι έτσι  υπηρετούμε καλύτερα και ενισχύουμε περισσότερο την ομόνοια και την αδελφοσύνη μεταξύ των δημοτών.

Αμέσως μετά, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια νέα, ανεξάρτητη δημοτική παράταξη με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8/10/2023 για το Δήμο Κομοτηνής.

Είχαμε και έχουμε την πεποίθηση  ότι πρέπει  να διατηρηθεί και ελπίζαμε  να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η φωνή μας και η συνεισφορά μας στα δημοτικά πράγματα στο καινούριο  δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία και δράση σε αυτό  μιας ανεξάρτητης,  βαθιά δημοκρατικής και αγωνιστικής δημοτικής παράταξης.

Καλέσαμε φίλους και συναγωνιστές να φτιάξουμε τον πρώτο πυρήνα των 15-20 ατόμων, πράγμα που έγινε εύκολα και με ενθουσιασμό απ’ όλους μας. 

Στη συνέχεια, ομόφωνα συναποφασίσαμε ότι το όνομα της νέας παράταξης θα είναι «Δήμος για Όλους», τίτλος που εκφράζει τις ελπίδες, το όραμα και τους φόβους μας για το Δήμο και την διοίκησή του.

Η προσπάθειά μας, δηλαδή όλου του αρχικού πυρήνα των 20 ατόμων, για συγκρότηση ψηφοδελτίου, με τις γνωστές νομοθετημένες ιδιαίτερες δυσκολίες και εμπόδια και τα ολοφάνερα ασφυκτικά χρονικά όρια της 31/8/2023 συνεχίστηκε  ασταμάτητα μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 28/8/2023.

Καταφέραμε στο ψηφοδέλτιο της  νέας δημοτικής παράταξής μας να συγκεντρωθούν περίπου  50 συναγωνιστές και συναγωνίστριες, με σύμπνοια, αγωνιστική διάθεση και συντροφικότητα.

Μπορέσαμε έτσι να καλύψουμε  τις απαιτήσεις του εκλογικού νόμου για τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά αντιμετωπίσαμε  αξεπέραστα εμπόδια και σοβαρό έλλειμμα υποψηφίων στις δημοτικές κοινότητες.

Επιπλέον, η σχεδόν εξάμηνη αναβολή  της εκκίνησης της προσπάθειάς  μας  για αυτόνομη παρουσία  στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8/10/2023 -είτε κατά προτεραιότητα με την παράταξη από την οποία προερχόμασταν και στην οποία οι προθέσεις μας είχαν κατατεθεί από τις αρχές του χρόνου είτε με μια νέα δημοτική παράταξη-  περιόρισε ακόμη περισσότερο τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας ενός διευρυμένου, ανεξάρτητου και μαχητικού ψηφοδελτίου.

Προσθέτοντας και τις αυξημένες τυπικές δυσκολίες που επιβάλει ο  (νέος) ισχύων εκλογικός νόμος, ο οποίος ολοφάνερα επιδιώκει τον αποκλεισμό μικρών ή νέων δημοτικών κινήσεων και παρατάξεων, είχαμε ακόμη περισσότερα εμπόδια στη συγκρότηση ενός πλήρους και έγκυρου ψηφοδελτίου.

Αυτή η κατάσταση και οι αιτίες της καθώς και οι αξεπέραστες αντικειμενικές δυσκολίες συζητήθηκαν διεξοδικά με όλους τους συμμετέχοντες στο υπό διαμόρφωση ψηφοδέλτιό μας.

Είχαμε την κατανόηση των συναγωνιστών μας και  την αναντίρρητη  αποδοχή των λόγων που οδήγησαν την προσπάθειά μας  σε αυτό το αποτέλεσμα. 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, από κοινού τα εξής :

  • Σταματάμε την διαδικασία  συγκρότησης ψηφοδελτίου και καθόδου της νέας δημοτικής παράταξής μας  «Δήμος για Όλους» στις δημοτικές εκλογές της 8/10/2023.
  • Πιστεύουμε ότι μια  νέα, ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, όπως αυτή που προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε, έχει λόγο ύπαρξης για την εκπροσώπηση των δημοτών που απαιτούν μεγαλύτερη, άμεση εμπλοκή και δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης στα δημοτικά πράγματα για τη νέα δημοτική θητεία 2024-2028. Γι’ αυτό και όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτήν την προσπάθεια θα παρακολουθούμε στενά τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές της 8/10/2023. Ήμασταν και θα παραμείνουμε όλοι ενεργοί πολίτες και δημότες.
  • Σαν ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουμε την παρουσία και τις παρεμβάσεις μας στο σημερινό  δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση του δήμου, με τον τρόπο, τη δράση,  την έκταση και το βάθος των απόψεων και της κριτικής που μέχρι σήμερα έχουμε καταθέσει στις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου. Την «δουλειά» μας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τη θέτουμε στην κρίση των δημοτών ανά πάσα στιγμή και για οποιαδήποτε περίοδο αναζητήσει -καλόπιστα ή κακόπιστα- ο οποιοσδήποτε. Αψευδής μάρτυρας είναι τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, γιατί «scripta manent».

Για μια ακόμη φορά λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες της νέας δημοτικής παράταξης «Δήμος για Όλους» που ανάλωσαν τη θερινή τους ραστώνη στην κοπιώδη προσπάθεια της συγκρότησης του ψηφοδελτίου μας.

Παρόλα αυτά, δεν μετανιώνουμε για την απόφασή  μας ούτε αλλάζουμε την άποψή μας  για την αναγκαιότητα αυτόνομης καθόδου και δράσης στο Δήμο μας  μέσα από μια ανεξάρτητη παράταξη που θα εκφράζει τους ενεργούς δημότες και θα αντιστοιχίζεται με τις ανάγκες και τις ευαισθησίες  της τοπικής δημοκρατικής κοινωνίας .

Από την τετράχρονη θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο και την άμεση επαφή μας με τον τρόπο διαχείρισης των καθημερινών δημοτικών υποθέσεων και τις  προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή στα μεγάλα ζητήματα και τις λύσεις τους,  πιστεύουμε ακράδαντα  ότι  η αυτόνομη κάθοδος ήταν μονόδρομος και ότι έπρεπε να το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τίποτε δεν πάει «χαμένο» και ο αγώνας συνεχίζεται.

Ανέστης Στρατιάδης  και Γιώργος Λουτατίδης,

Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.