Δεν θα διεκδικησει την ανανεωση της θητειας του ο Γιαννης Βεζυργιαννιδης

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. της ΝΔ γνωστοποίησε την αποχώρησή του στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συλλογικής δουλειάς σε όσους αναδειχθούν από τις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου

«Παραμένω ενεργός πολιτικά• το μέλλον θα δείξει το που κι το αν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο»

Την απόφαση του να μην διεκδικήσει εκ νέου, για τρίτη φορά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Οργάνωσης, στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας (Δ.Ε.Ε.Π.) κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς «όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη με τα οποία συνεργάστηκα όχι μόνο τα 5,5 τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος αλλά από το 2010 που συμμετείχα στα συμβούλια των ΝΟΔΕ, με τα οποία δώσαμε πολλές εκλογικές μάχες, με αποκορύφωμα αυτή των εθνικών εκλογών του 2019, που πετύχαμε την μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. κατά 15,10%» καθώς και τους «Γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργο Στεργίου, όπως επίσης και τους Γραμματείς Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη και Στέλιο Κονταδάκη για την άψογη και στενή συνεργασία που είχαμε καθώς και όλα τα στελέχη της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, με τα οποία είχα την χαρά να δουλέψουμε μαζί».

«Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη που στο πρόσωπο μου στήριξαν την μεγαλύτερη και πιο ενεργή κομματική παράταξη του Νομού μας» ανέφερε ο ίδιος κάνοντας ειδική μνεία στην οικογένειά του, χωρίς την στήριξη της οποίας όπως επεσήμανε «δεν θα είχα την δυνατότητα να ασχολούμαι σχεδόν σε καθημερινή βάση με τα θέματα και τις δράσεις της Δ.Ε.Ε.Π.».

«Σήμερα, ολοκληρώνεται ένας κύκλος που περιλαμβάνει πολλές όμορφες στιγμές, κάποιες λιγότερο καλές και κάποιες άλλες δύσκολες αλλά σίγουρα πολλές εμπειρίες που αφήνουν το σημάδι τους: ανθρώπινες σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν σε δυνατές στιγμές, με μοναδικό πάντα γνώμονα το καλό της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που οφείλουμε άλλωστε όλοι να υπηρετούμε» κατέληξε ο ίδιος.

Μια δύσκολη πορεία 11 και πλέον χρόνων

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Βεζυργιαννίδης εξήγησε αναλυτικότερα την απόφασή του, κάνοντας τον απολογισμό τόσο της θητείας του στην θέση του προέδρου όσο και την 11ετή πορεία του στα συμβούλια των διοικουσών επιτροπών.

«Είχα τη χαρά και την τιμή να κατέχω τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2016. Από το 2010 συμμετείχα στα συμβούλια των διοικουσών επιτροπών, συνεπώς είναι μια πορεία σχεδόν 11 χρόνων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου» ανέφερε κάνοντας ειδική μνεία στα τελευταία 5,5 χρόνια της προεδρίας του τονίζοντας πως πρόκειται για «δύσκολα χρόνια» καθώς όπως ανέφερε «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2019 δεν είχε εκπροσώπηση στη βουλή, δεν είχαμε καταφέρει να εκλέξουμε βουλευτή, συνεπώς είχαμε όλο το βάρος και της αντιπολίτευσης, άρα έπρεπε να συσπειρώσουμε και τις δυνάμεις έτσι ώστε να καταφέρουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και να έχουμε ξανά εκπροσώπηση στη βουλή».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως στις εκλογές του 2019 η Διοικούσα Επιτροπή Ροδόπης της ΝΔ κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος κατά 15%, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση πανελλαδικά, εξηγώντας πως «αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί, με πολύ προσπάθεια και με μεγάλους και σημαντικούς αγώνες. Ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε και εκλογές σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές, ευρωεκλογές, ήταν μια περίοδος που σταματούσε μια εκλογική διαδικασία και αμέσως προετοιμαζόμασταν για την επόμενη. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ έντονη διαδικασία».

«Φεύγω γεμάτος»

Κάνοντας τον προσωπικό του απολογισμό ο κ. Βεζυργιαννίδης επεσήμανε πως «ήταν μια πορεία από την οποία φεύγω γεμάτος. Μια πορεία μέσα στην οποία γνώρισα ανθρώπους, συνεργάστηκα με ανθρώπους, με εμπιστεύτηκαν άνθρωποι, εμπιστεύτηκα ανθρώπους και μέσα στην πολιτική θεωρώ ότι πρέπει να διαλέγεις το χρονικό σημείο στο οποίο θα αποχωρείς, έτσι ώστε να συνεχίσεις την πορεία σου».

Ειδική μνεία έκανε στους παρελθόντες προέδρους τους οποίους και διαδέχτηκε κ.κ. Ντίνο Μορφακίδη και Κωνσταντίνο Ναλμπάντη τους οποίους χαρακτήρισε ως «παραδείγματα και υποδείγματα ανθρώπων που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην παράταξη» καθώς και στην τελευταία σύνθεση της οργάνωσης «η οποία ήταν εξαιρετική. Αποτελούνταν από στελέχη από όλο το φάσμα της κοινωνίας και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία τους, παρόλο που στις προηγούμενες εκλογές το 2018 υπήρχε εσωκομματική κόντρα, αυτό δεν φάνηκε καθόλου στα επόμενα δύο χρόνια. Από την πρώτη στιγμή βάλαμε στόχους,  και από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε όλοι μαζί για το καλό της παράταξης στην περιοχή μας».

Την Παρασκευή η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

Εξηγώντας την διαδικασία των εκλογών εξήγησε πως η κατάθεση των υποψηφιοτήτων ξεκινά την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή όταν και θα γνωρίζουμε τους υποψηφίους επί των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν όσα μέλη του κόμματος ανανεώσουν την κάρτα μέλους τους έως και τις 15 Οκτωβρίου.  Η ψηφοφορία θα γίνεται και ηλεκτρονικά με τον ίδιο να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη της οργάνωσης τονίζοντας πως «είναι σημαντικό να συμμετέχουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή τη διαδικασία, γιατί μέσα από τη συμμετοχή τους δυναμώνει η παράταξη, η οργάνωση, και γίνεται και πιο αποτελεσματική, πιο ενεργή. Μια δυνατή πολυπληθείς οργάνωση έχει μεγαλύτερο ρόλο και ο ρόλος της είναι πιο σημαντικός, όσον αφορά την κεντρική διοίκηση».

Παρακαταθήκη της νυν Διοικούσας Επιτροπής η ενότητα και η σύμπνοια

«Θεωρώ ότι όχι μόνο εγώ, αλλά η παρούσα σύνθεση της Νομαρχιακής συνολικά, αφήνουμε πίσω πολύ δουλειά, δίνουμε το παράδειγμα για την ενότητα, γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και συντονισμένα, αφήνοντας πίσω τις προσωπικές φιλοδοξίες και πιθανόν τις προσωπικές κόντρες που είχαμε. Κι αυτό είναι το σημαντικό και έτσι θα πρέπει να λειτουργούν οι οργανώσεις όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε μια πετυχημένη οργάνωση, είμαστε μια οργάνωση που κατάφερε πολλά, πιθανόν να μπορούσε να καταφέρει και περισσότερα. Όλα αυτά τα χρόνια δείξαμε ότι μέσα από την ενότητα και από τη σύμπνοια, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά όχι μόνο για την παράταξη, αλλά και τον τόπο μας» ανέφερε καλώντας όσους διαδεχτούν την παρούσα διοίκηση της οργάνωσης να λειτουργήσουν συντονισμένα και με κύριο στόχο την επικοινωνία και την σχέση με τον κόσμο καθημερινά.  Ο ρόλος άλλωστε της νομαρχιακής όπως υπογράμμισε  και ιδιαίτερα του προέδρου είναι δύσκολος, «γιατί βρίσκεται ανάμεσα στους πολίτες και την κυβέρνηση. Είναι αυτός που τον βλέπει καθημερινά ο κόσμος, είναι αυτός στον οποίον θα εκφράσουν το οποιοδήποτε παράπονο, το οποιοδήποτε αίτημα και θα πρέπει αυτά τα αιτήματα να ομαδοποιούνται και να στέλνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προς την κυβέρνηση, ιδιαίτερα τα τοπικά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι παλεύουμε για το καλό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος μας». «Οπότε θα πρέπει μέσα από τις κομματικές διαδικασίες να προκύπτουν  πράγματα θετικά για τον τόπο» σημείωσε συνοψίζοντας το μήνυμά τους προς όσους ακολουθήσουν στο «ενότητα-ενότητα-ενότητα».

«Το μέλλον θα δείξει την συνέχεια»

Κλείνοντας ερωτηθείς σε σχέση με τα επόμενα προσωπικά του βήματα στον χώρο της πολιτικής, ο κ. Βεζυργιαννίδης εξήγησε πως άμεση προτεραιότητά του είναι η ανασύνταξη δυνάμεων, τονίζοντας πως θα παραμείνει ενεργός πολιτικά. «Τα σχέδιά μου αυτή τη στιγμή είναι να ανασυνταχθώ, να ηρεμήσω, να αφοσιωθώ περισσότερο την οικογένειά μου που και από αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσω πολύ γιατί όλο αυτό ο διάστημα με στήριξε και χωρίς αυτή τη στήριξη δεν θα μπορούσα να συμμετέχω τόσο ενεργά στις πολιτικές διαδικασίες, και από κει και πέρα το μικρόβιο της πολιτικής είναι ένα μικρόβιο που φεύγει δύσκολα. Καλώς ή κακώς το έχω αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και το μέλλον θα δείξει την συνέχεια. Είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολιτικά, θα είμαι κοντά στην καινούργια διοίκηση, σε ο,τιδήποτε χρειαστεί. Από κει και πέρα το μέλλον θα μας δείξει το πού κι αν θα ασχοληθώ με κάτι άλλο» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.