Δεν περισσευει κανενας στο Δημο Κομοτηνης για τον Γιαννη Γκαρανη

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την Κοινωνία Πολιτών στην τελική προεκλογική συγκέντρωση

Το μήνυμα πως στον Δήμο Κομοτηνής δεν περισσεύει κανένας, έστειλε στην συγκέντρωση με την οποία ολοκλήρωσε την προεκλογική περίοδο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση να γίνεται με διερμηνεία και στην νοηματική.

Παρών ήταν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής, οι πρώην βουλευτές Ροδόπης κ. Γκαλήπ Γκαλήπ και κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρώην Νομάρχης κ. Σταυρόπουλος ο πρώην Νομάρχης Ροδόπης και Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ Κώστας Κατσιμίγας.

Στην Κομοτηνή του μέλλοντος, τόνισε ο κ. Γκαράνης, όλοι είναι απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει, όπου όλοι οι πληθυσμοί θα αναπτύσσονται ισόρροπα, και θα ατενίζουν το παρόν και το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Η Κοινωνία πολιτών, σημείωσε, είναι μια παράταξη με γερούς συνεκτικούς δεσμούς, όπου η εμπειρία συναντά την ορμή του νέου, σε μια ομάδα χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις, ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στην ακεραιότητα και την επιτυχία, μέσω της ασφάλειας, της υπευθυνότητας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, της ανανέωσης και της καινοτομίας.

Εχέγγυά τους είναι, ανέφερε, η μέχρι τώρα πορεία τους, που στηρίχθηκε στον ορθό σχεδιασμό, στην εγρήγορση με καθαρές στοχεύσεις για το πως οραματίζονται την ανάπτυξη του τόπου, που έχει γερές βάσεις στο χρόνο.

Θεωρεί δε πως δούλεψαν χωρίς μεγαλόστομες ρητορείες, ανεδαφικές εξαγγελίες, εντάσσοντας εμβληματικά έργα που αλλάζουν την Κομοτηνή και της δίνουν την χαμένη της ταυτότητα της ιστορίας και του πολιτισμού στο χώρο και το χρόνο.

Απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση, σημείωσε, εκτοξεύει θεωρητικές εξαγγελίες για εκατοντάδες δράσεις και έργα, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν πως θα υλοποιήσουν όλα αυτά που εξαγγέλλουν, χωρίς κοστολόγηση, αναφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία και ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά, τόνισε, την κριτική που ασκούσε η Κοινωνία Πολιτών όλα αυτά τα χρόνια, ότι το παρελθόν του καθένα στην πολιτική προδιαγράφει το παρόν και το μέλλον.

Με αυτό τον τρόπο όμως, τόνισε ο κ. Γκαράνης, λειτουργούσαν πάντα οι αντίπαλοί τους, με απαξιωτική κριτική που τα μηδενίζει όλα, σκόρπισμα των χρημάτων του δήμου σε ενέργειες άστοχες χωρίς πρακτικό αντίκρισμα..

Όσο για τις κατηγορίες για έλλειψη οράματος, απάντησε πως έχουν απτά έργα που παίρνουν σάρκα και οστά, ενώ τους κατηγόρησε πως ακολουθούν μια γνωστή και πεπατημένη πολιτική που ο λαός έχει καταδικάσει πολλές φορές.

Μια δύσκολη τετραετία

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν η Κοινωνία Πολιτών δηλώνει παρούσα για ακόμα μια φορά, μετά από μια τετραετία με μεγάλες δυσκολίες, αρχικά λόγω πανδημίας, και στη συνέχει λόγω της ενεργειακής κρίσης, που ανέτρεψαν τα δεδομένα της διοίκησης.

Αρχικά προτεραιότητα ήταν η στήριξη των πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, απέναντι στην υγειονομική κρίση αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε, ενώ ακολούθησε η ενεργειακή κρίση που ακόμα πλήττει το Δήμο.

Παρόλα αυτά κατάφεραν να κρατήσουν το Δήμο όρθιο, οικονομικά σταθερό και αυτοτελή, χαράζοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης, σχεδιάζοντας νέα έργα και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στη νέα περίοδο, ανέφερε είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής.

Έργα υποδομή και κοινωνικής στήριξης

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά από τομείς, όπως τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ου σχεδίασαν και αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας σε κέντρο και γειτονιές, συνολικού προϋπολογισμού 42 εκ. ευρώ, ενισχύοντας την ταυτότητα της πόλης, με νέα έργα που αναδεικνύουν και σημαντικά κτίρια της πόλης αλλά και την  Δημοτική Αγορά.

Εμβληματικό έργο δε θεωρεί το Φράγμα των Συμβόλων, για την κατασκευή του οποίου εξασφάλισαν χρηματοδότηση.

Θεωρεί όμως πως το σημαντικότερό τους έργο έλαβε χώρα στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, με στήριξη των πιο αδύναμων ομάδων με επιπλέον πόρους προς τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ειδική μνεία έκανε στην προσβασιμότητα.

Η Κομοτηνή άλλωστε, μετά από μια σημαντική προσπάθεια, βραβεύτηκε ως Ευρωπαϊκή Προσβάσιμη πόλη, συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις για να γίνουν προσβάσιμα τα ιστορικά κτίρια του Δήμου, ενώ προχωρούν στην δημιουργία παραολυμπιακού πάρκου σε συνεργασία με τον ΠΕΡΠΑΤΩ.

Παιδεία, Πολιτισμός Τουρισμός

Στην Παιδεία, προχώρησαν σε μια σειρά από συντηρήσεις όλων των σχολικών κτιρίων, ανέδειξαν τα ΚΔΑΠ αλλά και λειτούργησαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Τσανάκλειο, κάνοντάς την σημείο αναφοράς για την πνευματική ζωή της πόλης.

Όσο για τους νέους, έχουν δημιουργήσει το Exagono, οργάνωσαν μια σειρά από εκδηλώσεις αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, καταθέτοντας παράλληλα πρόταση για να γίνει η Κομοτηνή Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νέων.

Στον Πολιτισμό, αύξησαν την χρηματοδότηση προς την ΔΚΕΠΠΑΚ και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, δημιούργησαν ή επέκτειναν όλες τις πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κομοτηνή και τους οικισμούς, και έχουν σχέδια και για περεταίρω ανάπτυξη.

Όσο για τον Τουρισμό, όπου τους κατηγορεί η αντιπολίτευση για έλλειψη σχεδίου,  σχέδιο απαντούν με δράσεις και αποτελέσματα, με προβολή του Δήμου, εξειδίκευση του τουριστικού σχεδίου και δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας, μαζί με συμμετοχές σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Παράλληλα έχουν σχέδιο και όραμα για το παραλιακό μέτωπο, με εκδηλώσεις που προσελκύουν κόσμο σε αυτό, 4 γαλάζιες σημαίες αλλά και προσβάσιμες παραλίες

Τέλος τόνισε πως έκαναν άλματα στην ψηφιοποίηση, με εφαρμογή από ανθρώπους της περιοχής μας, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους στο τοπικό δυναμικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.