Δεν εχουν παραχωρηθει ακομα δημοσιες εκτασεις για ΑΠΕ στην ΑΜΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ

Καμία παραχώρηση κατά χρήση δημόσιων ακινήτων τη διαχείριση των οποίων έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει γίνει ακόμα σε ιδιώτες που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση ΑΠΕ, τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Χατζηπέμου.

Ο κ. Χατζηπέμου με αφορμή την ψήφιση δύο νόμων που δίνουν τη δυνατότητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς να ζητήσει την γνώμη των κατά τόπους Αγροτικών Διευθύνσεων των Περιφερειών, να προχωρά απευθείας στην παραχώρηση των προαναφερθέντων ακινήτων.

Ζήτησε δε να μάθε πώς αξιοποιούνταν μέχρι πρότινος οι όποιες παραχωρηθείσες εκτάσεις από το Υπουργείο εκτάσεις και εάν αυτές θεωρούνται απαραίτητες για την στήριξη κι ανάπτυξη της τοπικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει δοθεί καμία τέτοια έκταση σε ιδιώτη στην Περιφέρειά μας, ενώ η μοναδική που έχει παραχωρηθεί, στην ΠΕ Καβάλας, ήταν για κοινωφελείς σκοπούς σε δημόσια δασική υπηρεσία.

Έχουν υπάρξει ανάλογες αιτήσεις, σημείωσε, ειδικά στη Δράμα, που έχουν όμως μέχρι τώρα απορριφθεί, και ζήτησε από τον κ. Χατζηπέμου, σχολιάζοντας τον τίτλο της επερώτησής του περί «σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε ημετέρους και εταιρείες», εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια για παραχώρηση συγκεκριμένων εκτάσεων, είτε από την Περιφέρεια ή από άλλη υπηρεσία, να την καταθέτει, δεν θεωρεί όμως σωστό να δημιουργείται κλίμα για σχεδιασμό παραχωρήσεων χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.