Δεν εχουν γινει καταγγελιες για εργοδοτικη αυθαιρεσια απο εργολαβους στο Δημο Κομοτηνης

Να τους ενημερώσουν οι εργαζόμενοι, αν αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα, ζήτησε ο Γιάννης Γκαράνης

Να καταγγείλουν τυχόν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας από εργολάβους καθαριότητας που απασχολούνται σε δομές του Δήμου Κομοτηνής, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν, ζήτησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη, μετά από ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Λεβέντη με αφορμή ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ, με την οποία αφήνονταν αιχμές για τις συνθήκες εργασίες των συγκεκριμένων εργαζομένων, και στην οποία καλούνταν η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα για αυτές.

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από το Δήμο να σκύψει στο ζήτημα, στη λογική να εφαρμόζεται πλήρως η εργατική νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχει καμμία σκιά εκδήλωσης παράνομων φαινομένων.

Ο κ. Γκαράνης, απάντησε πως η επιλογή του εργοδότη γίνεται μέσω δημοπρασίας, και η ευθύνη για την εργασία βαραίνει τον ιδιώτη. Για αυτό και αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει να ενημερώνεται η διοίκηση του Δήμου, ώστε να μπορέσει και αυτή να κινηθεί ανάλογα.

Η ανακοίνωση, σημείωσε, δεν κατήγγειλε συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά ήταν γενική, για αυτό και κάλεσε όποιον εργαζόμενο αντιμετωπίζει πρόβλημα, να το καταγγείλει στο Δήμο, ώστε να ακολουθηθεί η ανάλογη διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.