«Δεμενα» τα χερια της ΠΑΜΘ για το θεμα της μεταφορας φοιτητων

Παρότι έγινε προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ενισχύσει την χρηματοδότηση της

Για την αδυναμία της Περιφέρειας ΑΜΘ να ενισχύσει το ΔΠΘ ώστε να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά φοιτητών από και προς τις πανεπιστημιουπόλεις σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, παρά τις περί του αντιθέτου προθέσεις, μίλησε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ η οποία αναφερόταν στα προβλήματα που δημιουργεί στους πιο οικονομικά αδύναμους φοιτητές, σε μια εποχή που τα οικονομικά των οικογενειών τους πιέζονται όλο και περισσότερο.

Να θυμίσουμε πως η μεταφορά φοιτητών σταμάτησε στην Κομοτηνή από τον Σεπτέμβριο, και στις άλλες πόλεις από τον Ιανουάριο, μιας και στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το πανεπιστήμιο, των οποίων μάλιστα σε δεύτερη φάση το οικονομικό αντικείμενο αυξήθηκε κατά 35%, δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

Το πανεπιστήμιο έχει δηλώσει πως συνεχίζει τις προσπάθειες να βρεθεί λύση, παρά τα περιορισμένα οικονομικά του, κάτι που αναφέρθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με το γεγονός ότι παρά τις οποίες προθέσεις, το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να παρέμβει, ούτε να συνάψει κάποια προγραμματική σύμβαση που θα του επιτρέψει να στηρίξει τη μεταφορά.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, στις αρχές του φθινοπώρου, εξέτασαν αν μπορούν να καλύψουν την διαφορά που υπάρχει με πόρους της Περιφέρειας. Όμως δεν μπορούσαν να επέμβουν, ούτε για τους 4 μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο, που υπήρξε το αρχικό κενό την Κομοτηνή, ούτε για τον μεγάλο διαγωνισμό της μεταφοράς, που αποδείχθηκε άγονος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.