Δευτερο Κυκλο διαλογου στο aristera.eu ξεκινα το MεΡΑ25

8 θεματικές διαλόγου - Εσύ τι λες;

Το ΜέΡΑ25 κρατά ανοιχτή τη συζήτηση για τη Αριστερά. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η δημιουργία της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου aristera.eu, το ΜέΡΑ25 ανοίγει έναν δεύτερο κύκλο της συζήτησης. Στον πρώτο κύκλο, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκαν τέσσερα κείμενα που αφορούν συνολικά τη θέση και τον ρόλο της Αριστεράς, την αποτίμηση του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, την αναθεώρηση των στόχων και της τακτικής για την απεύθυνση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας. Ήδη στις πρώτες 15 μέρες, σε αυτά τα κείμενα προστέθηκαν περισσότερες από 100 απαντήσεις/σχόλια πολιτών που παίρνουν θέση διαμορφώνοντας μια κοινή συνισταμένη. Και ο διάλογος εκεί συνεχίζεται ζωηρός.

Σήμερα το ΜέΡΑ25 προσθέτει ακόμα 8 κείμενα για συγκεκριμένους τομείς άσκησης πολιτικής, θέτοντας το ερώτημα «Εσύ τι λες;». «Κάτω από κάθε τίτλο προστέθηκε εισαγωγικό κείμενο με τη βασική περιγραφή για το πού βρισκόμαστε σήμερα, για τις βασικές θέσεις στις οποίες εκτιμούμε πως συμφωνεί η Αριστερά αλλά και για τη θέση εκκίνησης από την οποία εισέρχεται το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση καθενός από αυτά τα ζητήματα» εξηγεί το κόμμα. 

Τα οκτώ θέματα:

  1. Κοινά Αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Νερό, Περιβάλλον)
  2. Οικονομική Κατάσταση
  3. Ταξική πάλη
  4. Ευρωπαϊκή Ένωση
  5. Πόλεμος –  Εξωτερική Πολιτική
  6. Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
  7. Πράσινη Επανάσταση
  8. Ποιότητα Δημοκρατίας – Διαφάνεια – Ενημέρωση

Σύμφωνα με το κόμμα, με τη δημόσια ανάρτηση των θέσεων αυτών στην ουσία ξεκινά για το ΜέΡΑ25 ο ευρύς και σε βάθος προσυνεδριακός διάλογος, στον οποίο επιζητεί τη συμμετοχή όχι μόνο των μελών του, τα οποία εκτός από το aristera.eu έχουν και θεσμοθετημένο τρόπο συμμετοχής, αλλά και πλατιά της κοινωνίας, ανθρώπων που νοιάζονται για την Αριστερά και για την πορεία της χώρας, φίλους και αντιπάλους που ακούν με ενδιαφέρον, προσπαθώντας να ακούσει και αυτό εκείνους. Η ομάδα διαχείρισης του aristera.eu αναλαμβάνει να ταξινομήσει, να οργανώσει και να παρουσιάσει στο Συνέδριο όλες τις απόψεις που θα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατφόρμα μέχρι την έναρξη του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου, τον προσεχή Δεκέμβριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.