Δαμων Δαμιανος: «Ο εκφασισμος στην μειονοτητα δεν θα περασει»

Δήλωση για τον φετφά σε Ιερά Τεμένη της Ροδόπης κατά του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ

Την ανάγνωση «επιτιμίου» σε όλα τα Ιερά Τεμένη της Ροδόπης με απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές κατά του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ, με την αφορμή της πρόσφατης θέσης του υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, καταγγέλλει δια των σελίδων του «ΠτΘ» ο επιστημονικός συνεργάτης του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Δάμωνας Δαμιανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά τη καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής στα Ιερά Τεμένη της περιοχής, χθες, 1η Μαρτίου, ανεγνώσθη κείμενο το οποίο «καταδίκαζε» την θέση του κ.Αχμέτ ως ανίερη θίγοντας με αυτόν τον τρόπο και την θρησκευτική του υπόσταση.

Σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ο κ.Δαμιανός καταγγέλλει το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το ως «μία ακόμα απόπειρα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του, στο πολιτικό και κοινωνικό σώμα της μειονότητας» που «εκπορεύεται από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και τους “δορυφόρους” τους στην περιοχή».

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση της μειονότητας, για την κοινωνική της απελευθέρωση, δεν θα σταματήσει μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή, όσο επαίσχυντη και επικίνδυνη και αν είναι» δήλωσε ο ίδιος κατηγορηματικά, υπογραμμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ελληνοτουρκική φιλία και την προσέγγιση των λαών, για την ευημερία και τον πλούτο της Θράκης, για την εξέλιξη της μειονότητας, για την ισονομία και την ισοπολιτεία».

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα στον λαό, δείχνοντας πάντα εκείνους, που επιδιώκουν να νοθεύσουν και να αλλοιώσουν αυτό το μήνυμα. Ο εκφασισμός στην μειονότητα δεν θα περάσει» πρόσθεσε για να εκφράσει κλείνοντας την πεποίθηση πως «οι επίσημες πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Τουρκίας θα συνεχίσουν σε έναν δρόμο, που θα απομονώνει, τα ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές και την μισαλλοδοξία με την οποία προσπαθούν να δηλητηριάσουν τους δύο λαούς μας και την τοπική κοινωνία της Θράκης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.