ΔΑΚΕ-ΟΤΑ κατα Οντερ Μουμιν

«Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα ανήκει σε όσους εξέθρεψαν το “φαινόμενο Μουμίν”»

Νέα ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν εξέδωσε η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ.  Στην ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη καταγράφει αναλυτικά τα πλέον χαρακτηριστικά και σημαντικά -κατά την κρίση της- γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες στον Δήμο Ιάσμου  για να επισημάνει πως «αν κάποιος πέφτει από τα σύννεφα, δεν θα έπρεπε,  καθώς η ΔΑΚΕ είχε επισημάνει δημόσια αυτά τα γεγονότα από τις 3/12/2022».

«Επίδειξη συγκέντρωσης Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας σε ένα άτομο»

Στην ουσία της κριτικής της η ΔΑΚΕ-ΟΤΕ τονίζει πως «ο Δήμαρχος Ιάσμου εδώ και καιρό εμπαίζει την Ελληνική Πολιτεία, καθώς αισθάνεται υπεράνω νόμων και θεσμών (ίσως και με το δίκιο του, αφού έχει αφεθεί να το κάνει). Με τις αποφάσεις του, τις διοικητικές του πράξεις και το σκεπτικό τους, εν τοις πράγμασι υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη, υποκαθιστά την Κυβέρνηση, Υποκαθιστά το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Νομοθετεί, Δικάζει και Εκτελεί σε μια προσωπική επίδειξη συγκέντρωσης Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής εξουσίας σε ένα άτομο. Καταλύει το τεκμήριο της αθωότητας, καταλύει το δικαίωμα σε Δίκη και το δικαίωμα σε ακρόαση, καταλύει την ίδια τη νομιμότητα. Εκθέτει δημόσια ονόματα πολιτών καταλογίζοντάς τους αδικήματα τα οποία νομοθετεί στο μυαλό του, ενώ ταυτόχρονα τους καταδικάζει ερήμην επιβάλλοντας ποινές, τις οποίες εκτελεί ο ίδιος».

«Το 1/3 περίπου των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου έχει τεθεί σε αργία, σε αναστολή ή έχει απολυθεί»

Περιγράφοντας δε την κατάσταση στον δήμο Ιάσμου η συνδικαλιστική παράταξη σημειώνει πως «έως σήμερα δεκαεφτά εργαζόμενοι έχουν υποστεί δημόσιο εξευτελισμό, έχουν απωλέσει τα εισοδήματά τους και έχει διαταραχθεί βάναυσα η προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη.

Έχουν διαλυθεί οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς το 1/3 περίπου των υπαλλήλων του Δήμου Ιάσμου έχει τεθεί σε αργία, σε αναστολή ή έχει απολυθεί, με αιτιολογίες όπως: «δεν σήκωσαν το τηλέφωνο», «ήθελαν να πάρουν τους υπολογιστές στο σπίτι», «βγήκαν εκτός γραφείου», «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση FETO», «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» κτλ… Ανάλογη, ή μάλλον ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τα μέλη της Δημοτικής του Παράταξης, από την οποία πρέπει να έχει διαγράψει μέχρι και τις αιτήσεις υποψηφιότητας των τέως συνοδοιπόρων του…».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ΟΤΑ καλεί την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα υπογραμμίζοντας πως «η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα ανήκει σε όσους εξέθρεψαν το “φαινόμενο Μουμίν”, σε όσους το άφησαν να εξελιχθεί, σε όσους αδιαφόρησαν και πάνω από όλα σε όσους καθυστερούν ή αδυνατούν, ακόμη και τώρα, να εντοπίσουν πειθαρχικές, ποινικές, υπηρεσιακές ή αστικές ευθύνες, αφήνοντας να εξελίσσεται ο κλαυσίγελος σε Πανελλήνια μετάδοση πλέον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.