Δ. Κουτσουμπας: «Το ΚΚΕ δεν θα κρατησει σταση αναμονης, καταψηφιζει μια ακομα αντιλαικη κυβερνηση»

«Υπάρχει εναλλακτική για το λαό η οποία δεν βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων»

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία η ΝΔ θα επιχειρήσει να “τρέξει” ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή.

Επισήμανε ότι «όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε, προεκλογικά, το ΚΚΕ είναι εδώ: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι βαθιές αλλαγές που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίες απλώνοντας σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του ελληνικού λαού».

«Είναι εδώ όλα αυτά σε συνθήκες, μάλιστα που από τα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα επιστρέφουν με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, ενώ όπως όλα δείχνουν μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Είναι εδώ η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Ουκρανία και στους διάφορους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι εδώ οι διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την ομπρέλλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία στάση αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε θα δώσει κάποια περίοδο χάριτος. Το αντίθετο: οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του».

Σημείωσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ «το κυριότερο θα επιμένει να προβάλλει πως υπάρχει εναλλακτική για το λαό η οποία δεν βρίσκεται στο δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και το λαό, που υπηρετεί τις πραγματικές δικές του ανάγκες».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο». Συμπλήρωσε δε πως «η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ, και στην χώρα μας υπάρχει τέτοιο κίνημα παρά τα περισσότερα βήματα που πρέπει να γίνουν».

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μια ακόμα, από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.