Δ. Καιριδης: Μειωση των παρανομων μεταναστευτικων ροων τον Οκτωβριο

«Στον Έβρο έχουν μηδενιστεί» είπε ο υπουργός

Στη σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τον Οκτώβριο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ζούμε σε μία περίοδο μείωσης των ροών, όχι αύξησης. Οι ροές μειώνονται. Στον Έβρο έχουν μηδενιστεί, δεν περνάει κανείς στον Έβρο», σημείωσε ο κ. Καιρίδης, υπενθυμίζοντας τη δύσκολη κατάσταση του Αυγούστου με τους διακινητές να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού, προκαλώντας δύο τροχαία δυστυχήματα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εξήγησε ότι η μείωση των ροών οφείλεται στην εγρήγορση των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και σε ευρύτερες πρωτοβουλίες «όπως η συνεργασία την οποία επιδιώκουμε με την Τουρκία». «Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε πολύ καλύτερα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή η συνεννόηση με την Τουρκία και η αλλαγή της στάσης της, είναι προϊόν της αποτυχίας της προσπάθειάς της να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό τον Μάρτιο του 2020 και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να φυλάξει τα σύνορα της χώρας». Παράλληλα ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δουλειά που έκαναν, «σε πολύ δύσκολες συνθήκες, επιβαρυμένα και από την πολύ δύσκολη θερινή περίοδο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.