Δ. Καιριδης: «Επιταχυνομενα καλυτερη η κατασταση στις μεταναστευτικες ροες»

Τεράστια πρόκληση η νόμιμη μετανάστευση σύμφωνα με τον υπουργό

Ως «επιταχυνόμενα καλύτερη» χαρακτήρισε την εικόνα που αφορά στις μεταναστευτικές ροές ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο Thessaloniki Summit.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου οφείλεται στις αρχές ασφαλείας της χώρας αλλά και στην καλή συνεργασία με την Τουρκία. 

«Έχουμε σχεδόν μηδενίσει τις ροές στον Έβρο, ελέγξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Βόρειο Αιγαίο και έχουμε μια δυσκολία στο Νότιο Αιγαίο όπου έχουν μεταφερθεί τα κυκλώματα των διακινητών αλλά κι εκεί τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα γι’ αυτό και έχουμε μείωση 43% των αφίξεων και θα ξεπεράσει το 70% τώρα που κλείνει ο Νοέμβριος, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Καιρίδης χαρακτήρισε τεράστια πρόκληση τη νόμιμη μετανάστευση που χρειάζεται η κοινωνία μας καθώς ο μεταναστευτικός πληθυσμός βαίνει μειούμενος, μετά και την αποχώρηση από την Ελλάδα πάνω από 200.000 ανθρώπων Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κενά σε θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στο σύστημα υποδοχής και ασύλου, τόνισε ότι είναι πρότυπο και ευχήθηκε να υπήρχε και αντίστοιχο για τη νόμιμη μετανάστευση όπου πρέπει να επενδύσουμε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.