Δ. Χαριτου: «Το υπουργειο Οικονομικων βαζει “ταφοπλακα” στην εφαρμογη πιλοτικα ειδικου καθεστωτος στα καυσιμα στη Ροδοπη»

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση εκτιμά ο βουλευτής

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, μετά την αναφορά του κ. Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το αίτημα για ειδικό καθεστώς στα καύσιμα πιλοτικά στη Ροδόπη, επανέφερε τα αίτημα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε στις 16 Φεβρουαρίου 2023 στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας να υπάρξει απάντηση από πλευράς κυβέρνησης για την υλοποίηση του αιτήματος.

Στις 23 Μαρτίου ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος απέστειλε την γραπτή του απάντηση, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα και κατά το παρελθόν είχε ισχυριστεί η κυβέρνηση για το ζήτημα. 

Σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε, ο κ. Χαρίτου έκανε λόγο για ταφόπλακα του αιτήματος, αποτιμώντας ως επιλεκτική την ερμηνεία από τον υφυπουργό της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/96/ΕΚ, «θέλοντας ουσιαστικά να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυτό το σημαντικό αίτημα».

«Αποσιωπά προφανώς σκόπιμα» εξήγησε ο βουλευτής «ότι στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/96/ΕΚ και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΑΔΕ, δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει ειδικό καθεστώς και σε γεωγραφικές περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας, προϋπόθεση είναι όμως το κράτος – μέλος να το αιτηθεί και το εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν εμπίπτει στις δικές της αρμοδιότητες της, υπονοώντας ότι είναι πρωτοβουλία και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που όπως προκύπτει από την απάντηση της κυβέρνησης δεν υπάρχει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.