Δ. Χαριτου: «Το 8ωρο δεν ειναι φαντασμα του παρελθοντος∙ ερχεται απο το παρελθον με τους αγωνες και τις θυσιες του κοσμου της εργασιας»

Αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Την αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου επέφερε η αναφορά στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε για το θέμα: «Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου».

Η εν λόγω αναφορά ήταν που έκανε τον βουλευτή να αντιδράσει, τονίζοντας πως «σε μια χρονική στιγμή που πολλοί από τον κόσμο της εργασίας δεν γνωρίζουν αν πράγματι είναι ή θα παραμείνουν εργαζόμενοι. Σε μια στιγμή που, αν αποσωληνωθεί η οικονομία από τη μικρή έστω  αυτή στήριξη που λαμβάνει, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί η ανεργία στα υψηλά ποσοστά των μνημονιακών χρόνων. Αυτήν τη στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι επέλεξε ως ευκαιρία για να ξεθεμελιώσει το οκτάωρο, να γιγαντώσει την ελαστική εργασία, δηλαδή με λίγα λόγια, να μετατρέψει σε ζούγκλα τον χώρο της εργασίας. Ακυρώνοντας ταυτόχρονα τις ελάχιστες εγγυήσεις του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους».

«Ποιους κοιτάζει στην πραγματικότητα στα μάτια ο κ. Μητσοτάκης, όπως ισχυρίζεται; Τον κόσμο της εργασίας ή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;» διερωτήθηκε ο ίδιος με νόημα για να ξεκαθαρίσει πως «το 8ωρο δεν είναι φάντασμα του παρελθόντος. Έρχεται από το παρελθόν με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας».

«Είναι το φάντασμα που πλανιέται πάνω τις οικονομικές ελίτ, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανάπτυξη πάντως για όλους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, δε μπορεί να υπάρξει!» υπογράμμισε ο ίδιος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.