Δ. Χαριτου στον ΥΠΑΑΤ: «Να ενταξετε τους μηλοπαραγωγους της Ροδοπης στους δικαιουχους ενισχυσης λογω του πολεμου στην Ουκρανια»

Εξαιρέθηκαν άδικα παρά την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλη την ελληνική επικράτεια

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εντάξει τους μηλοπαραγωγούς της Ροδόπης στους δικαιούχους ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σημειώνει ότι παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την στήριξη των μηλοπαραγωγών όλης της επικράτειας βάσει της αριθμ. 516/100039/2023 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2129/τευχ.Β/31-3-2023), από αυτήν εξαιρέθηκαν άδικα και αναιτιολόγητα οι μηλοπαραγωγοί της Ροδόπης αν και πληρούσαν όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, αφού έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες που είχε η Ρωσική εισβολή και ο παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία, εξαιτίας του οποίου αυξήθηκε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής και διαταράχτηκε η εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα εισοδήματά τους και να μην διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα ενόψει καλλιεργητικής περιόδου.

Γι’ αυτό ο βουλευτής Ροδόπης ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ισότιμα τους πληγέντες παραγωγούς της Ροδόπης με αυτούς όλης της χώρας, ώστε να ξεπεραστεί η αδικία σε βάρος τους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.