Δ. Χαριτου: «Σε οικονομικη ασφυξια οι επιχειρησεις εστιασης και λιανεμποριου»

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

Την στήριξη από την κυβέρνηση των επιχειρήσεων στην εστίαση και στο λιανεμπόριο μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν και τις πλήττουν με δραματικό τρόπο, ζητούν 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανάμεσά τους ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2/11, πρόκειται να προκαλέσουν εκ νέου μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεων σε εστίαση και λιανεμπόριο. Ενώ η εξαίρεση των σούπερ μάρκετ από την υποχρέωση επίδειξης rapid test για την είσοδο στα καταστήματά τους, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τις μεταφορές και τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις χρηματοδοτήσεις και κυρίως από τον τραπεζικό δανεισμό, οδηγούν τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα σε οικονομική ασφυξία.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητούν από τον υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης καθώς και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.