Δ. Χαριτου προς τον Υπουργο ΠΡΟ.ΠΟ: «Θα αποσυρετε την αιφνιδια τροποποιηση που πληττει το κλαδο των επαγγελματιων φωτογραφων;»

Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει την αιφνίδια τροποποίηση που πλήττει το κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων. Πρόκειται για την 8200/109568/17-2-23 ΚΥΑ στην οποία ορίζεται ότι στο εξής η φωτογραφία που απαιτείται για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας «δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης», που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, μετά και την συνάντηση που είχε ο βουλευτής κ. Χαρίτου με το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης επισημαίνεται ότι το ζήτημα αυτό είχε αντιμετωπιστεί από το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει την αριθμ. 8200/0-297647/27-4-2018 ΚΥΑ, εξασφαλίζοντας πλήρως τους εργαζόμενους του φωτογραφικού κλάδου, διευκολύνοντας τους πολίτες  και προστατεύοντας πλήρως τα προσωπικά δεδομένα τους.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, λίγο πριν τις εκλογές, ενέχει το κίνδυνο να οδηγηθούν σε κλείσιμο πολλές φωτογραφικές επιχειρήσεις, ενώ αναπόφευκτα θα προκύψουν και άλλα σοβαρά  προβλήματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των ίδιων των πολιτών. Παράλληλα σημειώνουν πως η αναιτιολόγητη αυτή απόφαση της Κυβέρνησης καθώς και η έλλειψη διαλόγου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων γεννά σοβαρά ερωτήματα ως προς το «φωτογραφικό» της ρύθμισης  σχετικά με την  προμήθεια και εγκατάσταση  του φωτογραφικού εξοπλισμού που  θα χρειαστεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Γι’ αυτό και καλούν τον υπουργό να αποσύρει την επίμαχη ρύθμιση από την ΚΥΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.