Δ. Χαριτου: «Πολιτικα εκθετη η κυβερνηση με την καταργηση του δικαιωματος των ανασφαλιστων να συνταγογραφουν τα φαρμακα σε ιδιωτες»

«Αναγκάζει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να προστρέχουν στα ήδη υπερφορτωμένα, λόγω COVID, δημόσια νοσοκομεία»

Την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα των ανασφάλιστων να συνταγογραφούν τα φάρμακα, τις θεραπείες και τις διαγνώσεις σε συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κατακρίνει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής θύμισε αρχικά πως «εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και καταψηφίσαμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, με την οποία κατάργησε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και  των διαγνωστικών τους  εξετάσεων, σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Δικαίωμα που είχε κατοχυρώσει νομοθετικά από το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα τόνισε πως  «η κυβέρνηση, σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά για τους αδύναμους και κρίσιμη υγειονομικά, αναγκάζει τους ανασφάλιστους που είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τα άτομα με αναπηρία  να προστρέχουν στα ήδη υπερφορτωμένα, λόγω COVID, δημόσια νοσοκομεία για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα, τις θεραπείες τους και τις διαγνώσεις που χρειάζονται για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και την είσπραξη των επιδομάτων που δικαιούνται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.