Δ. Χαριτου: «Ολοι θα κριθουν και κυριως αυτοι που κανανε την επιλογη και πηρανε την αποφαση να αποχωρησουν απο τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πιο δυνατό και ενωμένο στην επόμενη μέρα βγαίνει το κόμμα την επόμενη μέρα σύμφωνα με τον πρ. βουλευτή Ροδόπης

Κάλεσμα για συνάντηση φίλων του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα

Την άποψη πως οι αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών δεν προκάλεσαν ρήγμα στο οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ, και πως το κόμμα θα βγει πιο δυνατό και ενωμένο στην επόμενη μέρα, εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Χαρίτου,  πρώην βουλευτής Ροδόπης και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Αφήνοντας αιχμές για τα στελέχη, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, που αποχώρησαν, αναφέροντας πως δεν μπορούν να μιλούν πλέον στον όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπει μαζική αποχώρηση μελών, ενώ θεωρεί πως η νέα κατεύθυνση που παίρνει το νέο κλίμα που δημιουργείται στο ΣΥΡΙΖΑ θα τον βοηθήσει να ανακάμψει με ένα πιο καθαρό, πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Δεν έχουν πολιτικό διακύβευμα οι αποχωρήσεις

Ο κ. Χαρίτου επανέλαβε την άποψή του πως όλες αυτές οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μετασεισμοί τον κύριο σεισμό τον Μάιο-Ιούνιο, μετά τις εκλογικές ήττες. Θεωρεί ευχάριστο όμως ότι δεν έχει δημιουργηθεί  ρήγμα στο οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως τονίστηκε και στην Πολιτική Γραμματεία ότι θα βγει πιο ενωμένος και πιο  ισχυρός στην κοινωνία.

Και αυτό γιατί για να υπάρξουν ρήγματα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές διαφορές και διακύβευμα από αυτούς που αποχωρούν, ενώ στις αποχωρήσεις το μόνο που  υπάρχει είναι ότι αμφισβητείται το αποτέλεσμα της εκλογής του νέου προέδρου του  ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και δεν μπορεί να παράξει συνολικά πολιτικές διαφωνίες.

Σε προηγούμενες διασπάσεις, τόνισε, υπήρξε διαίρεση, το 1991 μετά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού, το 2015 με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη, υπήρχε στρατηγικό πολιτικό διακύβευμα, και πολιτικός λόγος, ενώ οι τελευταίες αποχωρήσεις αφορούσαν προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και πικρίες.

Όλοι θα κριθούν

Ο κ. Χαρίτου πιστεύει πως θα πρέπει να υπάρξει καλή διάθεση,  όχι η δημιουργία ενός πολεμικού κλίματος, και πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν στο κόμμα τους, σε αυτό που γνωρίζουν και έζησαν όλα  αυτά τα χρόνια.

«Πρέπει με σοβαρότητα, με καθαρή σκέψη  να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, ας καταθέσει ο καθένας τι έχει να πει, αν έχει να πει, αν  πρεσβεύει κάτι, και ας αφήσουμε όλοι τη μικροπολιτική ή τα κουτσομπολιά γιατί δεν συμφέρουν την ίδια την αριστερά» σημείωσε, τονίζοντας πως ο κόσμος περίμενε τους βουλευτές να ορθώσουν το  ανάστημά τους απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση και τα όσα κάνει, και όχι να αποχωρήσουν και να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.  «Όλοι θα κριθούν και κυρίως αυτοί που κάνανε την επιλογή και πήρανε την απόφαση να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

«Από τα 200.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε 1.300 δεν δηλώσανε ότι αποχωρούν από το οικοδόμημα και το σπίτι του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, ενώ ανάλογα θεωρεί πως θα κινηθούν και στη Ροδόπη, θεωρώντας τον εαυτό του σημείο αναφοράς αυτού του χώρου σε αυτή την περιοχή έχοντας τη δυνατότητα να εκτιμήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πώς ακριβώς θα κινηθούν τα πράγματα και στην περιοχή.

Κοιτάζουν την επόμενη μέρα

Ειδικά για την έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου στο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατήγγειλαν οι αποχωρήσαντες μιλώντας για αδυναμία να αγγίξει και να καταλάβει τα προβλήματα του κόσμου, ο κ. Χαρίτου θεωρεί πως αυτό οφείλεται στην εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της αμφισβήτησης της εκλογής του κ. Κασσελάκη.

«Λένε ότι υπάρχει έλλειμμα  από πολιτικό  και κοινωνικό σχέδιο που  θα βγάλει τη χώρα από το  αδιέξοδο. Μα αυτοί που επεξεργάστηκαν στο σχέδιο με το οποίο  κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ήταν ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίος αυτός το εισηγήθηκε και αποχώρησε» σημείωσε, τονίζοντας πως προσπαθούν να πιαστούν από κάπου για να κρύψουν ότι αποχώρησαν γιατί δεν εκλέχτηκε η κ. Αχτσιόγλου.

Όσο για τις αναφορές στον κ. Τσίπρα, σημείωσε πως ο πρώην αρχηγός έμεινε στην ΚΟ, ενώ αυτοί έφυγαν αφήνοντας αιχμές και για τον ανεξάρτητο, πλέον βουλευτή Ροδόπης κ. Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Εμείς κοιτάζουμε την επόμενη  μέρα. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί, να μπορέσει εκ νέου να απευθυνθεί στην κοινωνία, με ένα πιο  καθαρό, πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα που να απαντά στις συγκεκριμένες ανάγκες» σημείωσε, για αυτό και θεωρεί πως ανοίγει ένα μεγάλο πεδίο να μπορέσουν να προσαρμόσουν τις  προτάσεις τους και να διαμορφώσουν τους όρους για ένα νέο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο ικανό να αμφισβητήσει την αρχηγεία της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν μπορούν να μιλούν στον όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που αποχώρησαν

Για αυτό και θα πραγματοποιήσουν την συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, για την οποία έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης μέσω του iSYRIZA, μέσα από το οποίο πιστεύει πως πανελλαδικά και στην περιοχή  δημιουργείται ένα νέο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορούν να μιλούν στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που αποχώρησαν, που ήδη  έχουν κάνει την επιλογή να αποχωρήσουν. Πλέον δεν έχουν  θέση  ευθύνης, δεν  μπορούν να επικαλούνται θέσεις ευθύνης, ανήκουν  πλέον σε ένα ανταγωνιστικό του ΣΥΡΙΖΑ υπό εκκόλαψη μόρφωμα, άρα θα έλεγα δεν έχουν λόγο να ανακατεύονται στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος» σημείωσε.

Στη συζήτηση θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, ενόψει και του έκτακτου Συνεδρίου στα τέλη Φλεβάρη και των συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος τις επόμενες ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.