Δ. Χαριτου: «Ο ρολος του βουλευτη ειναι να στηριζει και να αναδεικνυει τα αιτηματα της τοπικης αυτοδιοικησης και οχι να υποκαθιστα το ρολο της»

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Στέλιο Πέτσα να απαντήσει από το βήμα της Βουλής για την πορεία των διεκδικούμενων έργων από τον Δήμο Κομοτηνής

Για την πορεία των διεκδικούμενων έργων του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καλεί τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα να απαντήσει από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής Ροδόπης ερωτηθείς σε σχέση με τις νέες εντάξεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, υπενθύμισε πως εγκαίρως ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει επαφές με τον Δήμο Κομοτηνής για το σύνολο των έργων που διεκδικεί, ενώ ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών η οποία όμως δεν απαντήθηκε μέχρι σήμερα. «Ελπίζω ο υπουργός να μιλήσει δημόσια στην κοινωνία και όχι αποσπασματικά, όπως κάνει σήμερα, πριν καν ενημερώσει τη δημοτική αρχή» σχολίασε ο ίδιος σκωπτικά, ενώ κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση και με τα όσα διαμείφθηκαν στον δημόσιο διάλογο σε σχέση με επιτυχία της ένταξης του έργου ο ίδιος υπογράμμισε πως «ο ρόλος του βουλευτή είναι να στηρίζει και να αναδεικνύει τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι να υποκαθιστά το ρόλο και το έργο αυτής».

«Στην κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει το ατεκμηρίωτο σενάριο της ήπιας νόσησης με τη μετάλλαξη όμικρον»

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πανδημίας ο βουλευτής Ροδόπης απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως «έχει χάσει τον έλεγχο γι’ αυτό έχει βαρύτατες ευθύνες, ενώ επιμένει να παρουσιάζει μία ωραιοποιημένη εικόνα της  πανδημίας καλλιεργώντας κλίμα εφησυχασμού και χαλάρωσης στην κοινωνία».

«Πόσες φορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν κήρυξε μέχρι τώρα το τέλος της πανδημίας;» διερωτήθηκε ο ίδιος υπενθυμίζοντας πως «πέρσι τέτοιο καιρό δήλωνε πως βρισκόμαστε στο τέλος της, ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι ή ότι θα κάναμε πέρσι Πάσχα στο χωριό».

«Γι’ αυτό φτάσαμε σήμερα στο σημείο να είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων» ανέφερε τονίζοντας πως «στην κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει το ατεκμηρίωτο σενάριο της ήπιας νόσησης με τη μετάλλαξη όμικρον και θεωρούν δεδομένο ότι θα αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως οι ειδικοί εφιστούν μεγάλη προσοχή και εμείς αυτούς ακούμε, γι’ αυτό και διαρκώς εγκαλούμε την κυβέρνηση να μην στέλνει μηνύματα εφησυχασμού, αλλά να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγεία στελεχώνοντάς το με υγειονομικό προσωπικό. Να προχωρήσει στην συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ για την επιδημιολογική παρακολούθηση, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι οικογένειες για τα rapid και μοριακά τεστ και να επωφελούνται τα διαγνωστικά ιδιωτικά κέντρα».

«Νέες εκτεταμένες ζώνες φτώχειας»

Όλα αυτά εν μέσω μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν δημιουργήσει «νέες εκτεταμένες ζώνες φτώχειας», γεγονός για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση.

«Τα κύματα τις ακρίβειας εξανεμίζουν τα μειωμένα εισοδήματα. Η εκτίναξη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που διπλασιάζονται ή και τριπλασιάζονται έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τα νοικοκυριά και τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και εξαντλείται σε περιορισμένα μέτρα, που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση που βιώνει η κοινωνία. Στην χώρα μας έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή σε όλη την Ευρώπη. Η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας από τη  ΔΕΗ θα υποχρέωνε  και τους ιδιώτες παρόχους να μειώσουν τιμές. Αντί αυτών η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα και κάνει επικοινωνία, ενώ δε λαμβάνει κανένα μέτρο μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων που είναι πολύ υψηλότεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» σημείωσε.

Ο κ.Χαρίτου έκανε λόγο για αδράνεια από πλευράς της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να συσσωρεύουν διαρκώς χρέη και να απειλείται η βιωσιμότητα τους, ζητώντας άμεσα έκτακτα μέτρα.

Στη κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχουμε καταθέσει δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση των εισοδημάτων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας, η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης και της βενζίνης στα επίπεδα της Ε.Ε., η απομείωση των ιδιωτικών χρεών που συσσωρεύτηκαν τα δύο χρόνια της πανδημίας και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων για να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες ζώνες φτώχιας» για να τονίσει πως «η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δε θέλει, γιατί είναι δέσμια των μεγάλων συμφερόντων, αλλά και δε μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίσιμη κατάσταση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.