Δ. Χαριτου: Να μην επαναληφθουν τα ολεθρια λαθη της κυβερνησης στο ανοιγμα του οδικου τουρισμου στην ΑΜΘ

Αγωνία των φορέων για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κίμωνας Λεχούδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Γιώργος Χρυσοχοίδης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων ΑΜΘ Τάκης Δολιανίτης επισκέφτηκαν τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου και συνομίλησαν μαζί του με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η αγωνία των εκπροσώπων των φορέων για το άνοιγμα του τουρισμού στην περιοχή και ιδιαίτερα του οδικού τουρισμού μέσω του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας, για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και για τη συμβολή που μπορεί να έχει η Αυτοδιοίκηση ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να ανοίξει φέτος ο τουρισμός.

Ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνδυασμός της προστασίας της δημόσιας υγείας με τη βιώσιμη επανεκκίνηση του τουρισμού. Να αναδείξουμε την περιοχή ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, ώστε να επουλωθούν, όσο είναι δυνατόν, οι πληγές που προκλήθηκαν στον τουρισμό την περσινή χρονιά.

Ο βουλευτής ανέφερε με έμφαση ότι χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία ώστε όταν διαμορφωθούν οι υγειονομικές συνθήκες για το άνοιγμα του τουρισμού να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της κυβέρνησης και οι παλινωδίες με το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας, που έπληξαν ιδιαίτερα τον τουρισμό στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Σημείωσε ότι το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας πρέπει να γίνει με βάση τη υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη Ροδόπη, όπου το ποσοστό τους είναι πολύ χαμηλό και πρέπει να ενισχυθούν οι δομές υγείας ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο βουλευτής έκανε γνωστή στους εκπροσώπους του τουρισμού την πρωτοβουλία που έλαβε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Μακεδονίας και Θράκης για το αίτημα που υπέβαλαν στη Βουλή για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.