Δ. Χαριτου: «Να ληφθουν αμεσα μετρα στηριξης για τουριστικα λεωφορεια και πρακτορεια»

Το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα και η αβεβαιότητα της αγοράς, μπορεί να οδηγήσουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε μια ακόμη χαμένη χρονιά

Τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων και πρακτορείων αναδεικνύουν με ερώτησή τους 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Προβλήματα που έχει αναδείξει με παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής κος Χαρίτου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Ροδόπης και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, γιατί ο οδικός τουρισμός έχει ιδιαίτερα βαρύτητα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού τονίζεται ότι ο εν λόγω κλάδος, αν και αποτελεί τον κύριο κορμό της τουριστικής δραστηριότητας διακινώντας πάνω από το 85% του παγκόσμιου τουρισμού, είναι από τους μεγάλους χαμένους της πανδημίας και της κρίσης που επηρέασε τον Τουρισμό, από τις αρχές του 2020 ως σήμερα. Τα προβλήματα ρευστότητας σε συνδυασμό με τα ελλιπή κυβερνητικά μέτρα στήριξης, έχουν φέρει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στο χείλος της επιβίωσης. Πρόσφατα μάλιστα, αποκλείστηκαν και από τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα και η αβεβαιότητα της αγοράς, μπορεί να οδηγήσουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε μια ακόμη χαμένη χρονιά, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο των λουκέτων και των απολύσεων. Γι’ αυτό ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης για τουριστικά λεωφορεία και πρακτορεία ώστε να αντιμετωπισθούν τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας και να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.