Δ. Χαριτου: Να κατοχυρωθει το «Ελληνικο Γιαουρτι» ως προιον ΠΓΕ

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της κατοχύρωσης του «Ελληνικού Γιαουρτιού» ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), φέρνουν στη Βουλή 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Οι βουλευτές, σε ερώτηση του τομεάρχη Στ.Αραχωβίτη, τονίζουν ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου αδιαφορεί  για την προσπάθεια της χώρας μας για την κατοχύρωση του προϊόντος ως ΠΓΕ που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ η προαπαιτούμενη μελέτη έχει εκπονηθεί από το ΓΠΑ και κατατεθεί εδώ και δυο χρόνια στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, άγνωστη παραμένει έκτοτε η πορεία της προετοιμασίας και κατάθεσης του σχετικού αιτήματος προς την Ε.Ε.

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η ολιγωρία αυτή αποτελεί τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια να αναπτυχθεί μια νέα δυναμική ανάπτυξης τόσο της κτηνοτροφίας όσο και του συνδεδεμένου με αυτήν τομέα της μεταποίησης και ζητούν από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην κατοχύρωση του «Ελληνικού Γιαουρτιού» ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.