Δ. Χαριτου: Να διορθωθουν τα σφαλματα των δασικων χαρτων

Ερώτηση του βουλευτή για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην Π.Ε. Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση να επανεξεταστούν οι δασικοί χάρτες της Π.Ε. Ροδόπης, να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα που υπάρχουν σε αυτούς με ευθύνη της διοίκησης και να αναρτηθούν εκ νέου.

Ο βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνυπέγραψαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών της Π.Ε. Ροδόπης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Ροδόπης, με πιο έντονα να είναι αυτά σε οικισμούς, όπως η Γρατινή, η Μαρώνεια, αλλά και σε οικισμούς του ορεινού όγκου κα, αφού εμφανίζει τις εκτάσεις που τους είχαν δοθεί νόμιμα από το Ελληνικό Κράτος και που επί χρόνια καλλιεργούν ως δασικές.

Ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να ανατρέξει στις πράξεις που η ίδια η Διοίκηση εξέδωσε, όπως αποφάσεις διανομών, πίνακες διανομών, παραχωρητήρια κα και να προχωρήσει σε  διορθώσεις των  πρόδηλων  σφαλμάτων των δασικών χαρτών, χωρίς να υποχρεώνει τους πολίτες να κυνηγούν προθεσμίες και να καταβάλουν έξοδα και τέλη για λάθη που δεν προέρχονται  από δική τους υπαιτιότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.