Δ. Χαριτου: Να αποκατασταθει η αδικια για 844 παιδια της Ροδοπης

Να λάβουν κουπόνια ένταξης σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ ζητά ο βουλευτής Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ τα 844 παιδιά της Π.Ε. Ροδόπης που παρότι πληρούσαν όλα τα κριτήρια με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έλαβαν κουπόνια (vouchers). Ο βουλευτής κάνει λόγο για αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί, διαφορετικά, όπως σημειώνει, ο αποκλεισμός 844 οικογενειών από την χορήγηση κουπονιών (vouchers) σε συνδυασμό με την επερχόμενη ενεργειακή και επισιτιστική κρίση θα έχει  τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και την οικονομία της.

Ο βουλευτής Ροδόπης με ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και συνυπογράφουν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεί την κυβέρνηση  να προχωρήσει στην χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή του προγράμματος των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ, ώστε μαζί με τα κονδύλια που δεν θα απορροφηθούν για βρεφικούς σταθμούς και ΑμεΑ να καλύψουν την αξία των vouchers αυτών.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να καλύπτει με κουπόνια (vouchers) όλα τα παιδιά που είχαν πλήρεις φακέλους, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Ν.Δ. που αποδεικνύει την αδιαφορία της για τα νέα ζευγάρια, τις οικογένειες  ακόμα κι αν αυτές ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν αυξημένες ανάγκες ως τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές  κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.