Δ. Χαριτου: «Να αναλαβει τις ευθυνες του το Υπουργειο Ναυτιλιας για να ανοιξει αμεσα το αλιευτικο καταφυγιο Ιμερου»

Απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας ο Υπουργός σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης

Ως υπεκφυγή εκλαμβάνει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη σε ερώτηση από τα τέλη Ιανουαρίου με την οποία ο βουλευτής ζητούσε από τον υπουργό να λάβει μέτρα ώστε να ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου για  να μη χαθεί η αλιευτική περίοδος για τους αλιείς της περιοχής μας. 

Όπως παρατηρεί ο βουλευτής «στην απάντησή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως δέσμευση για το άνοιγμα του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου». «Το γεγονός αυτό» εκτιμά «μεγαλώνει τις ανησυχίες μας για τη διαιώνιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που ανέκυψε μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο καταφύγιο με συνέπεια να σταματήσουν οι εργασίες καθαρισμού του. Το αποτέλεσμα είναι  να μην έχουν πρόσβαση στο καταφύγιο οι επαγγελματίες αλιείς εδώ και τρεις μήνες, γεγονός που πλήττει τους ίδιους και την τοπική οικονομία».

Εμβαθύνοντας στην απάντηση που έλαβε ο κ. Χαρίτου επισημαίνει πως «ο υπουργός στην απάντησή του μεταθέτει τις δικές του ευθύνες  στο Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων περιοριζόμενος να επαναλάβει, με το από 08-02-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου, ότι παρασχέθηκαν στο Λιμενικό Ταμείο οι απαραίτητες οδηγίες για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών,  θεωρώντας ότι ο ρόλος του εξαντλείται στο να επαναλαμβάνει τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας».

«Και ενώ» συνέχισε ο ίδιος «έχει  κατατεθεί  αίτημα από το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων για οικονομική συνδρομή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο αλιευτικό καταφύγιο Ίμερου, από την πλευρά του υπουργείου δεν υπήρξε καμία απάντηση. Ενώ δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα το ότι ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές διαδικασίες από το υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη έργων/μελετών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου για το έτος 2022».

Κλείνοντας ο βουλευτής έσπευσε να τονίσει πως «ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του υπουργού κ. Πλακιωτάκη ότι δεν έχει υποβληθεί στο παρελθόν αίτημα για την αντιμετώπιση συνολικά του προβλήματος του καταφυγίου Ιμέρου. Όταν υπάρχει ήδη κατατεθειμένο στο υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα προς έγκριση και συγκεκριμένα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων και ΔΠΘ για εκτέλεση μελέτης για συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος στο αλιευτικό καταφύγιο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.