Δ. Χαριτου: «Μονο ευχες και καμια συγκεκριμενη δεσμευση απο τον Σπ. Λιβανο»

Κριτική από τον βουλευτή Ροδόπης για την επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή

Το δικό του σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή μας κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου. Ο βουλευτής σημείωσε πως «είναι τουλάχιστον άστοχο με τους αγρότες στα χωράφια, κατακαλόκαιρο να λες ότι θα συζητήσεις σε σύσκεψη τα ουσιαστικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου» για να τονίζει ότι «φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για την επικοινωνία και την εικόνα και λιγότερο για τη σοβαρή συζήτηση των προβλημάτων».

Ταυτόχρονα ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει πως «η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει ακόμα τις προτάσεις της και τους στόχους που θέτει για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης για το πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι της νέας ΚΑΠ, σχέδιο που οφείλει να ψηφιστεί στη Βουλή και να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τέλους του χρόνου», εξηγώντας πως «μας ενδιαφέρει ως περιοχή γιατί βασικές καλλιέργειες γίνονται ολοένα και μη βιώσιμες, δηλαδή δεν αποδίδουν εισόδημα στους παραγωγούς, λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής και της έλλειψης στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας. Αναφέρομαι στο βαμβάκι που είναι σε οριακό σημείο και ιδιαίτερα στην καπνοκαλλιέργεια την οποία εγκαταλείπουν μαζικά οι παραγωγοί. Δεν είναι σε καλύτερη μοίρα οι κτηνοτρόφοι μας, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι».

«Για το φράγμα Κομψάτου ακούμε μόνο ευχές»

Δεν παρέλειψε δε να σημειώσει αναφορικά με τον σχεδιασμό για αρδευτικά έργα πως «δεν υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα για τα έργα υποδομής και άρδευσης,  όπως η αξιοποίηση των υπαρχόντων ταμιευτήρων, η προώθηση των αναδασμών που καθυστερούν» ενώ για το μεγάλο έργο του φράγματος Κομψάτου σημείωσε με νόημα πως «ακούμε μόνο ευχές και αυτές της ένταξής του μέσω ΣΔΙΤ».

Κορυφώνοντας την κριτική του ο κ. Χαρίτου υπογράμμισε πως «για όλα αυτά θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ο κος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν αρκεί η αναγνώριση των προβλημάτων, ούτε οι ευχές» ζητώντας να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό για σειρά ζητημάτων και αγροτικών κλάδων που απασχολούν τον τόπο, όπως η καπνοκαλλιέργεια, οι αποζημιώσεις σε κεράσια και ελιές που μετατίθενται για το φθινόπωρο αλλά και τα έργα υποδομής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.